Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från testagram.se

Köpråd för skönhet och hälsa

Strävan efter skönhet och hälsa sitter djupt rotad i vår mänskliga natur. Vi är många som vet att vi mår så mycket bättre om vi tar hand om oss. Jämför känslan du har när du inte har duschat fast du borde, inte har tränat fast du borde och inte har klätt dig väl fast du borde, med känslan när du har tränat, duschat och fixat dig snygg. Du är samma person vid dessa tillfällen, men ändå känns det helt olika.

Publicerad: 2 mars 2021, 14:42


Vad behöver just du?

Idag bombarderas vi av reklam och budskap om vår skönhet och hälsa. Inte minst i sociala medier så finns ett enormt utbud av produkter och träningsformer som vi bör ägna oss åt för att ta hand om oss. Hur ska du veta vad just du behöver? När vi tittar på olika skönhetsprodukter så låter det ofta som att allt är fantastiskt och revolutionerande. Är det så att du till exempel följer en influencer som du gillar så är det lätt att ryckas med i att allt denna person visar upp och gör reklam för är bra.

Vårt råd är att du stannar upp en stund och utgår från dina verkliga behov. Du kan själv sätta dig ner och skriva upp de områden kring din hälsa och ditt utseende som du vill förändra, förbättra och satsa på. Har du till exempel dålig eller rynkig hy, torrt hår eller torr hud så är det kanske där du vill börja. Fokusera på några få områden som är viktigast för dig och börja sedan aktivt söka efter produkter och hjälp för detta.

Vad ska man välja?

Nu kommer vi till det roliga och det svåra. Att välja bland alla härliga produkter och behandlingar som finns på marknaden. Återigen rekommenderar vi att du utgår från dina behov när du söker produkter. Om du till exempel letar efter en Antirynkkräm finns det i huvudsak två vägar att gå, leta på nätet eller leta i en butik eller en skönhetssalong. Det kan vara svårt att jämföra olika produkter när man läser på nätet. Du kan få lite extra hjälp och kunskap genom att läsa rekommendationer som folk skrivit om respektive produkt.

Att ta hjälp av ett proffs

Det kan också vara bra att prata eller chatta med någon person som är kunnig inom respektive område, till exempel en hudvårdsterapeut om det gäller din hud eller en kiropraktor eller sjukgymnast om det gäller din fysiska hälsa. Många professionella företag har idag även olika tester du kan göra på deras hemsidor som hjälper dig att hitta rätt produkter för just din hudtyp eller hårtyp etc. Dessa tester kan ge en fingervisning om vilka produkter du bör rikta in dig på.

Vad får det kosta?

Du behöver även fråga dig själv hur mycket du värderar att din hälsa och skönhet får kosta. Ofta tycker vi att olika produkter är dyra, men ärligt talat, borde vi inte vara minst lika noga med att ta hand om kroppen som vi är med att serva bilen eller ta hand om huset? Det är viktigt att prioritera hälsan och vår kropp. Det är i den vi ska bo och den vi ska trivas med hela livet!

testagram.se

Texten är en annons från testagram.se