Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från omegamedia.no

Investera för framtiden

Investoren Thommy Stenvik delar sina hetaste råd om investering. I svallvågorna av Covid-19 pandemin är det många företag som har kämpat för att hålla sig flytande. Brist på arbetskraft, restriktioner och försenade eller inställda leveranser är bara några av problem de stått inför. Det är dock inte alla företag som har gått med förlust. Pandemin har också givit väg för en ny våg av innovationer.

Publicerad: 13 oktober 2021, 12:27


Utmaningar driver lösningar

Företag som Google, Amazon och Facebook har inte bara klarat sig under den här tiden. De har aktivt gått med vinst. Förändrade vanor och behov står för majoriteten av inkomsterna. Thommy Stenvik tror att pandemin kommer att driva fram nya, digitala, lösningar.

Entreprenören från Sverige har många års erfarenhet av att driva olika typer av företag. Just nu är han bosatt i Norge och driver elbolagen Stenvik Power Group. Han är övertygad om att allt flera jobb kommer att utföras på distans.

”Jobbutbildningar kan hållas genom Zoom eller Google Meet”, säger Stenvik. ”Vi kommer också att se mer automatiseringar i fabrikerna. Vanorna vi har plockat upp under pandemin kan bli kvar under många år framöver.”

Det är många svenska företag som har haft framgång trots pandemin. Mycket tack vare en vilja att förändras och en öppenhet för innovationer. Varje år rankas företag i Sverige baserat på deras nuvarande innovationsnivå och deras utveckling. 

För framtiden

Inget blottlägger ett samhälles sårbarheter på samma sätt som en kris. Pandemin har visat på hur viktigt det är med kommunikation via många kanaler. Thommy Stenvik har över åren inte bara investerat i sina företag. Han har också investerat i att vara synlig i media.

”Alla dina potentiella kunder ser dig först genom media och sociala medier”, förklarar Stenvik. ”Därför är det viktigt för mig att det finns en transparens.” Det är också mycket som driver en entreprenör. Allt från en vilja att ta socialt ansvar till att skapa nya lösningar. För Stenvik handlar det om att ge sina kunder en känsla av kontroll.

”Det finns alla dessa myndigheter som har översyn”, säger han. ”Var är kundernas översyn? Vi satsar mycket på lokala företag som har en mindre kundbas men starkare kundrelation.”

Ingen kan förutsäga framtiden men Stenvik är positiv. ”Högteknologiska lösningar och uppfinningar kommer att revolutionera världen. Vi är i ett guldläge för den som vill investera i företag. Samarbeten mellan etablerade företag och nystartade företag.” 

Se det hela från den ljusa sidan, helt enkelt.

Texten är en annons från omegamedia.no