Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Greenely.com

Greenely hjälper dig spara el

Greenely är en relativ nykomling på elmarknaden men har under de senaste åren blivit ett av de snabbast växande elbolagen i Sverige. Över 150 000 svenska hem använder sig av deras gratis mobilapp för att spara el och därmed även spara pengar. Helt kostnadsfritt ger appen en bättre inblick i din elanvändning oavsett vilket elbolag du köper från, och vill du gå ett steg längre och spara ännu mer är det superenkelt att byta till ett elavtal hos Greenely. Deras kunder sänker sin totala elkostnad med i snitt 10%, och rapporterar att många kan sänka kostnaden med upp till 20% eller mer genom att anpassa sin elanvändning med hjälp av Greenelys tjänster. Låter det bra? Det är ännu bättre: Greenelys elavtal garanterar 100% grön el som är märkt "Bra miljöval"!

Publicerad: 2 juni 2021, 11:18


Greenelys elavtal

Att begränsa mängden el man använder är ett stort första steg i utmaningen att sänka sin elkostnad. Off-grid är en livsstil att beundra, men det passar inte för alla. I dagens samhälle är el nästan ett måste för att sköta ett hushåll, och när elförbrukningen har sänkts så mycket den går att sänka (utan att uppoffra för mycket såklart, nöje och bekvämlighet är viktigare än man tror) finns det bara ett steg kvar för att sänka elkostnaden till ett minimum: Byt elavtal till Greenely vars rörliga avtal räknar på timmar istället för månadsvis.

Det du har att tjäna på genom ett timprisbaserat avtal är att anpassa din elförbrukning efter vad elen kostar dag för dag och timme för timme. Priserna varierar ständigt och kan vara högre på kvällen än på morgonen, eller högre på helgen än på vardagen. Med hjälp av appen kan du avgöra när det är billigast att förbruka el och undvika att använda onödig el när priset är högt. Kör tvättmaskinen, långkoket, brödbaket och spelmaratonet när elen är billig istället för när elen är dyr - med ett timbaserat elavtal kommer du se skillnaden på elräkningen direkt.

Hur funkar appen?

Visste du att det är din lagliga rätt att hämta din eldata från elnätsbolaget? Du kan göra detta själv eller via ett ombud som t.ex. Greenely, utan krav på särskilda elavtal. Det är detta Greenelys app och tjänster bygger på, din rätt att hämta ut din eldata och studera din elförbrukning och alla kostnader in i detalj på ett sätt som elräkningen inte gör. För att veta var du kan spara måste du veta var du slösar, och ombud som Greenely gör det lättare än någonsin.

Med Greenelys app får du

  • Se din elanvändning för varje timme

  • Jämföra din elanvändning mot grannar

  • Månads- och veckorapporter

  • Varningar vid onormal elanvändning

  • Smarta analyser av ditt hem

  • Använd din el smart och spara pengar

Den bästa elen är den elen som inte används, säger Greenely. Det låter lite kontroversiellt för ett elbolag som säljer el, men det är en poäng som de står fast vid. Appen är helt gratis och finns tillgänglig i både App Store och Google Play. Du förlorar ingenting på att ladda ner den och testa ett tag, och i bästa fall sparar du pengar på din elräkning!

Greenely.com

Texten är en annons från Greenely.com