Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Sambla

Få hjälp med att samla dina lån

För dig som har många lån kan det bästa alternativet vara att samla dina lån på ett ställe. Sambla är en tjänst som möjliggör detta och där du kan spara pengar genom att få bättre villkor och ränta på ditt lån.

Publicerad: 4 februari 2021, 08:37


För dig som har ett flertal olika lån och krediter kan det kännas svårt att hitta ett sätt att lyckas betala av dessa. Speciellt om det räntan är hög på lånen och det gör att betalningarna varje månad är hög. Sambla är en kostnadsfri tjänst där du enkelt kan jämföra mellan olika långivare och banker för att samla dina lån och krediter. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som vill göra en ansökan och det finns inget krav på att du måste acceptera lånet.  

Du gör en ansökan hos Sambla tillsammans med ditt Bank ID och för det mesta får du svar inom 24 timmar. Att samla dina skulder kommer med många fördelar då du kan samla alla dina skulder på ett ställe. Det betyder att du slipper betala många olika räkningar varje månad. Däremot är den största fördelen att du kan få en lägre ränta genom att samla ditt lån. Räntan är vad dom bestämmer hur mycket du kommer att behöva betala över tiden så att ha en bra ränta är vitalt. Sambla kan göra detta möjligt för dig och hjälpa dig att bli av med dina skulder snabbare.  

Jämför enkelt med hjälp av Sambla 

När du vill samla ditt lån är det bästa sättet att göra detta att jämföra mellan olika långivare. Att göra det själv är inte enbart svårt, men det kan också vara omöjligt. Anledningen till detta är att när du gör en ansökan av ett lån använder sig låneförmedlaren av UC för att göra en kreditkontroll. 

Om du gör för många ansökningar under en kort tid kommer det att påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Det både på att långivaren inte vet om du redan har accepterat ett lån, men också att det är en större risk att låna ut pengarna eftersom personen har gjort många låneansökningar.  

När du gör en låneansökan med Sambla sker det enbart en kontroll hos UC, trots att du gör en jämförelse mellan många olika banker och långivare. Det går även snabbare att jämföra med hjälp av Sambla än det gör att göra en jämförelse mellan olika banker och långivare.  

Få hjälp med dina skulder

Idag är det tyvärr allt fler som i Sverige har betalningsanmärkningar, och även som idag har sina skulder hos kronofogden. Att ha skulder är inte enbart något som påverkar vardagen, men också kan påverka din hälsa på ett negativt sätt. Skulder skapar ofta stress som kan leda till andra allvarliga hälsoproblem. 

Genom att lösa ut ett lån för att samla dina skulder kan detta göra att du blir skuldfri snabbare. Har du sedan tidigare betalningsanmärkningar innebär detta inte att du inte kan samla dina skulder. Utan hos Sambla kan även personer som tidigare har haft betalningsanmärkningar göra en ansökan. Kravet är att du inte kan ha aktiva skulder hos kronofogden, och att om du har haft det måste du minst ha varit fri från detta i 6 månader.  

Ansök med en medlåntagare 

Ett sätt att hålla räntan nere när du ansöker om att samla dina lån är att söka tillsammans med en medlåntagare. När du söker med en medlåntagare finns det en mindre risk för banken eller långivaren att låna ut till dig. Det gör att räntan som du blir erbjuden kommer att vara längre än om du enbart ansökte själv. Enligt statestik erbjuder långivare där det finns en medlåntagare en mindre ränta på cirka 2.09 %. 

.

Texten är en annons från Sambla