Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från betting.se

Ett otroligt jämnt fotbolls-EM 2021 att förvänta

Det har så långt varit ett mycket hektiskt idrottsår med stora blågula framgångar på både snö och is. Ett kommande ishockey-VM i Lettland 21 maj-6 juni inleder försommaren och där det också finns goda förhoppningar om ännu ett svensk VM-guld, detta skulle i sådana fall innebära Sveriges tolfte VM guld efter att det senaste spelades hem 2018.

Publicerad: 2 juni 2021, 11:12


Det som många fotbollsälskare dock gått och väntat på ett helt år extra är fotbolls-EM då 2020 års mästerskap blev inställt på grund av pandemin. Sällan eller aldrig så har ett EM-mästerskap i fotboll varit så jämnt och så öppet på förhand som det kommande mästerskapet är.

Vill man höja spänningen inför Sveriges matcher eller till de andra spännande matcherna så kan det alltid vara värt att se över vilka speltips och rekar på sport som finns att hitta.

11/6 kl. 21:00 så är det i alla fall dags för avspark när Turkiet-Italien inleder turneringen. 14/6 kl. 21:00 så spelar Sverige sin första match i mästerskapet mot en av de stora huvudfavoriterna till EM-guldet, Spanien. Sveriges två andra matcher i gruppspelet spelas 18/6 kl. 15:00 mot Slovakien och 23/6 kl. 18:00 mot Polen.

Åttondelsfinalerna börjar sedan att spelas 26/6 och fortsätter sedan med kvartsfinaler och semifinaler hela vägen fram till när EM-finalens spelas 11 juli på Wembley i London.

Gula väggen i Sankt Petersburg

Då UEFA beslutat att EM ska spelas inför en viss publik så har bland annat Sveriges avslutande matcher i gruppspelet, mot Slovakien och Polen, flyttats till Sankt Petersburg i Ryssland just på grund av denna anledning.

Detta bäddar också såklart för en svensk publikfest som vi också blivit vana vid från tidigare mästerskap. Tusentals svenska fans kommer garanterat att ta sig till Sankt Petersburg för att hjälpa till att skapa en enorm gul vägg med en tillhörande fantastisk atmosfär.

Vilka vinner då EM 2021? Hos många av spelbolagen så är Belgien favorit till att få höja EM-bucklan. Belgien har de senaste 5–6 åren haft ett otroligt starkt lag utan att riktigt kunna knyta ihop säcken när det verkligen har gällt på riktigt och det känns onekligen som om det är nu eller aldrig som gäller för det stjärnfyllda laget.

Bakom Belgien så utmanar i främsta hand de regerande världsmästarna Frankrike men även England, Spanien och Tyskland tillhör förhandsfavoriterna. Sverige kan utan tvekan ses som en stark outsider i turneringen då laget troligtvis kommer att ha en starkare offensiv prägel än någonsin tidigare, den svenska EM-truppen tas ut på tisdag 18 maj.

betting.se

Texten är en annons från betting.se