Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Cesonius

eSIM allt mer populärt i Sverige

Antal mobiloperatörer fortsätter att öka på marknaden. Mindre självständiga operatörer som pressar priserna och erbjuder nischade erbjudanden. Kraven ökar från kunder gällande priser, kundservice, abonnemang och ny teknik som eSIM.

Publicerad: 14 juli 2021, 08:46


Ju fler operatörer som finns på marknaden, desto lättare blir det att finna ett alternativ som tillfredsställer ens behov. Det blir även lättare för kunderna att ställa högre krav på kundservice och billiga mobilabonnemang. Även om många främst prioriterar tillgången på internet och månadspriset, så börjar allt fler även ställa krav på operatörernas kundservice. 

Utöver det finns det en nyhet som har börjat väcka nyfikenhet bland många mobilanvändare - eSIM. Med detta kort behöver man inte tänka på det lilla plastkortet när man ska byta telefon eller operatör. Istället finns eSIM redan i enheten. Detta ska sedan i sin tur programmeras hos operatören för att kunna användas och några operatörer har börjat erbjuda tjänsten, till exempel Halebop och Telenor. 

Idag finns flera fristående operatörer som inte enbart bidrar med att pressa priserna utan även erbjuder nischade produkter. Till exempel abonnemang som är särskilt framtagna för seniora användare. Seniorerna kan få rabatterade priser och mer personlig kundservice, vilket ger dem större trygghet.

När det kommer till mobilabonnemang med fri surf dominerar fortfarande de stora operatörerna, men de mindre nya aktörerna knappar in fort då de i hastig takt bjuder allt större surfmängd till överkomliga priser.

Visst är det bra med fler alternativ att välja mellan, men det kan också vara tidskrävande att gå igenom alla. Abonnemangsjakt är en sajt där man kan jämföra mobilabonnemang och deras besökare är väldigt nöjda över antalet nya mobiloperatörer. Detta märks bland annat av att besökarna går vidare med just dessa. 

Vad är eSIM?

SIM-korten till mobiltelefoner har minskat i storlek genom åren och nu har det kommit en ny variant av SIM-kort. Nyheten eSIM är ett inbyggt kort, som placeras direkt i en krets i mobiltelefonen eller annan enhet. Det är nu så litet att det byggas in i små enheter som olika smartklockor. 

På Abonnemangsjakt ser man en kraftigt ökad efterfrågan på eSIM. Både vad gäller söktrenden i stort, men också besökare som hör av sig direkt och vill ställa ytterligare frågor. Allt fler får upp ögonen för denna nya slags bekvämlighet och sannolikt är smartklockornas utbredning ytterligare en bidragande faktor till det. 

Denna nya teknik ställer nya krav på mobiloperatörer. Operatörerna måste först se till att ha stöd för tekniken innan enheter med eSIM kan börja användas. I Sverige är det ännu nytt och det finns produkter som stödjer eSIM, men det är inte säkert att din operatör kan erbjuda dig tjänsten ännu.

.

Texten är en annons från Cesonius