Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från pitchinvasion.net

En härlig fotbollssommar att se fram emot

I sommar är det äntligen dags för fotbolls-EM. Det uppskjutna mästerskapet från 2020 kommer nu istället att spelas under 11:e juni till och med 11:e juli i sommar istället.

Publicerad: 31 mars 2021, 12:12


Den svenska EM-truppen är i skrivande inte stund klar men något som däremot är klart är att Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget lagom till VM-kvalet och matcherna mot Kosovo och Georgien den 25:e respektive 28:e mars.

Med Zlatan tillbaka i laget så väntas Sverige få en offensiv spets som vi aldrig någonsin tidigare haft. En Alexander Isak i storform och som Barcelona rycker i, en Dejan Kulusevski som fortsätter att leverera på högsta nivå efter övergången från Parma till Juventus är bara ett par exempel på hur det nya offensiva Sverige som tillsammans med Zlatans rutin, verkligen kan överraska och gå långt i EM.

Så, vem vinner EM 2021? Ja det känns onekligen som om att sommarens EM-slutspel kommer att bli mera öppet än någonsin tidigare. Världsmästarna Frankrike tillsammans med Spanien får utan tvekan ses som de två stora huvudfavoriterna till EM-guldet.

Närmaste utmanare får Tyskland, Portugal och Nederländerna ses som. Sverige har som sagt utan tvekan ett lag som kan överraska och gå långt, kanske till och med längre än vårt hittills bästa resultat i ett fotbolls-EM, när vi i hemma-EM 1992 tog oss hela vägen fram till en semifinal (förlust mot Tyskland med 2–3).

Allsvenskan är hetare än någonsin

Ett säkert vårtecken när Europas toppligor nu sakta går mot sitt slut är också att vår Allsvenska fotboll närmar sig sin start. Att Malmö FF som vanligt är storfavorit till ännu ett SM-guld är inte någon överraskning men det som har gjort Allsvenskan till hetare än någonsin är såklart IFK Göteborgs sena sensationsvärvning av den slovakiske världsstjärnan Marek Hamšík.

Bakom regerande mästarna Malmö FF och främsta utmanarna IFK Göteborg så vill nog gärna även de tre Stockholmslagen AIK, Djurgården och Hammarby tillsammans med IFK Norrköping och Häcken ha ett finger med i spelet om det allsvenska guldet.

Att nu idrottsminister Amanda Lind har öppnat upp för att det kan börjas tas in viss publik redan till den allsvenska premiärhelgen 10-11:e april hjälper även det till att göra Allsvenskan stekhet. 

Just den stämning och atmosfär som ett gungande publikhav skapar är också något som har gjort det klart för allt och alla hur mycket ett härligt publikstöd egentligen 

.

Texten är en annons från pitchinvasion.net