Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från gardenhome.se

Eld och andra inslag i en mysig trädgård

Snart är våren här och i många hem börjar det nu att klia i fingrarna att fixa i trädgården och en längtan infinner sig att få tillbringa tid i densamma. Ljusa kvällar med långa middagar utomhus, grillen som sprider förföriska dofter, barn som leker på gräsmattan...

Publicerad: 2 mars 2021, 14:39


Kanske njuter du just nu av en eldstad inomhus eller så tillhör du den lyckliga skara som innehar någon form av eldstad utomhus och som använder den året om. Oavsett vilket, om du njuter inomhus, utomhus eller kanske både och, så är det inte mycket som slår en sprakande brasa!

Eldfat

Ett eldfat ger dig möjlighet att ordna mysiga tillställningar i trädgården. Kanske en hel grillmiddag eller lite korv framåt kvällen. Med ett eldfat, och rätt verktyg, kan du grilla nästan varsomhelst i trädgården - underlaget tar ingen skada. Det gör det också perfekt under torrare årstid! Ett eldfat kommer i många olika storlekar och stilar, vilket gör att du kan placera ut flera stycken i trädgården om du inte vill flytta runt på ett och samma. Kanske en liten mindre variant vid poolen och en större på verandan.

Om det är mycket spring och små barn som rör sig runt eldfatet kan du införskaffa ett med gnistskydd. Det finns till exempel ett som är format som ett klot.

För dig som är rörlig och tycker om att åka på utflykt finns det mindre modeller som är lätta att packa in i bilen.

Andra typer av eldstäder

En eld sprider magisk stämning nästan oavsett vilken källa den kommer ifrån. Alla gäster känner sig extra välkomna när marschaller ramar in ingången och en sprakande eld i en eldkorg möter. Familjen känner sig extra väl omhändertagna när eldkorgen lyser upp invid bubbelpoolen. I en eldkorg, eller eldkärring som det också kallas, använder du ved och den ger mycket eld, varför den också är en utmärkt värmekälla framåt den kyliga kvällen. Använd eldkorgen till barnens korvgrillning framåt kvällen - värme, mat och äventyr i ett. Viktigt att tänka på är att ha en bottenplåt under så att underlaget inte tar skada. Den aska som blir över kan du använda i rabatterna.

En terrassvärmare är en utmärkt värmekälla och ett snyggt designinslag på verandan. Med en sådan behöver du inte vara rädd att något tar eld samtidigt som du kan använda den till matlagning om du köper till ett grillgaller.

Glöm inte de små ljuskällorna

Stora eldar och brasor i all ära men glöm för all del inte bort de små ljuskällorna. Fina ljuslyktor utspridda över altanen och på middagsbordet ger en härlig inramning. Du kan även hänga några i träden eller sticka ned några i jorden. När det kommer till ljuslyktor är det lätt att anpassa dem efter din egen stil då den kommer i alla storlekar, former och färger.

Inte bara eld

Det är mycket mer som hör en mysig trädgård till än bara eldar och ljuskällor och det är härligt när det hela får en helhet. Men låt det ta tid. Låt det växa fram. Lär känna din trädgård. Med utemöbler, mattor, ljusslingor, blommor, träd, buskar, hängmattor, gungor och mycket annat kan du skapa en härlig oas för såväl vuxna som barn - en plats att trivas på dygnets alla timmar.

gardenhome.se

Texten är en annons från gardenhome.se