Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Cesonius

Efter pandemin kommer rusning till resor

Mångas vardag har förändrats, mer eller mindre, med hänsyn till pandemin som har funnits med oss i över ett år. Isolation från vänner och familj, och distans till arbetsplats och kollegor. Detta har medfört ett ökat behov av att lämna hemmet och kunna bege sig av på semester.

Publicerad: 14 juli 2021, 08:49


Lyxen av att kunna lämna alla måsten bakom sig. Att kunna slappna av i ett varmare klimat och samtidigt ta del av andra kulturer. Allt fler har blivit trötta på att bara vara hemma och på den långa perioden med att hålla distansen från andra människor. Allt fler får ett sug av att resa, vare sig deras budget tillåter det eller inte. 

Hos Kredity kan du jämföra snabblån, sms-lån, bankkrediter och privatlån. Här har antal sökningar på semesterlån ökat kraftigt sedan april. Från april till juni har söktrenden för lån till resor ökat med över 300% på Kredity. Förutom det fina vädret är det troligt att folk är extra sugna att resa nu efter en lång period av pandemi och isolation. 

En annan trend som syns hos Kredity är sökning på kreditkort. Då många av kreditkorten som är listade hos Kredity även har extra reseförsäkringar, anses detta också vara kopplat till ett ökat ressug. Kunden kan betala resan med kreditkortet och samtidigt få utökad reseförsäkring. 

Är det bättre med lån utan UC? 

UC som står för Upplysningscentralen är en av de stora kreditupplysningsföretag som finns på marknaden. De har varit aktiva i många år med att sälja information om privatpersoners ekonomi. Men de är inte ensamma på marknaden. Det finns både stora och små företag som säljer information om privatpersoners inkomst, civiltillstånd och eventuella betalningsanmärkningar.

Alla långivare är tvingade, under lag, att göra en kreditprövning. Lagen finns för att det ska råda mindre risk för privatpersoner att ta på sig för mycket skulder. Dessutom ska långivarna vara mer säkra på att inte gå med förlust när de beviljar ett lån.

Om man söker ett lån utan UC, så innebär det alltså att långivaren valt att använda sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Varje enskilt företag väljer själv vilka källor de ska använda sig av för att få in information om privatpersoners ekonomi. 

UC är kända för att inkludera fler uppgifter gällande din privata ekonomi, vilket kan göra det svårare för dig att få lånet beviljat. Dessutom finns alla dina förfrågningar hos UC registrerade under en viss tid och ju fler du har, desto mer sjunker din kreditvärdighet. 

Det kan vara en god idé att läsa på lite mer om kreditupplysningsföretag och hur din information behandlas.

.

Texten är en annons från Cesonius