Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Sängarguide

Detta händer om du får en perfekt natts sömn

Vi har alla hört ett flertal gånger att det är enormt viktigt med sömn. Får vi inte tillräckligt med sömn kan vi inte fungera i vardagen. Men vad är det egentligen som händer i kroppen när vi sover? Med andra ord, vad kommer ske om du får en perfekt natts sömn?

Publicerad: 8 december 2020, 14:06


Bli gladare, piggare och få mer ork

Vår kropp är inställd för att sova under nattetid. Ett mysigt sovrum, en bra säng och harmoni är tre grundstenar för att få till en perfekt natts sömn. Du märker säkert att du blir mycket piggare, gladare och har energi när du fått sova ut ordentligt. Detta gör du bäst i en bra säng med en madrass vilken är anpassad efter din sovstil. Det går att få även om sover i en dubbelsäng. Så läs mer här om du vill veta mer om hur du hittar den perfekta dubbelsängen för just dig.

Minnet och koncentrationen blir bättre

Något annat du säkerligen märker av om du får en perfekt natts sömn är att både minnet och koncentrationen blir bättre. Har du en stor presentation på jobbet, ett viktigt prov i skolan eller något annat på gång är det alltså a och o att du får dina timmar. Är du osäker på vilken säng som passar bäst för att din sömn ska bli så bra som möjligt? Då rekommenderar vi att du vänder dig till sajter som Sängarguide.se där det finns mer information om olika sängmodeller. Att hitta rätt säng är inget enkelt jobb, men något som är väl värt att lägga ner tid på.

Du blir inte lika stressad

Stress blir ett allt mer utbrett problem i vårt samhälle. Vi sätter press på oss själva både privat och professionellt, vi är ständigt uppkopplade, vi jämför oss på sociala medier, listan kan göras lång. En perfekt natts sömn kommer göra dig bättre rustad för att hantera stress. Den kommer inte försvinna helt men du har i alla fall bättre förutsättningar. Stress är något som kan ta allvarliga former i form av utbrändhet och psykisk ohälsa och bör aldrig ignoreras.

Du minskar risken för depression, ångest och psykisk ohälsa

För att fortsätta på spåret ovan så är sömn också en god hjälp i att förhindra ångest, depression och allt som faller under psykisk ohälsa. Det är tyvärr ett mycket snabbt växande problem i Sverige och läkare letar febrilt efter lösningar på detta. Att ta hand om sig själv, se över sin kost och se till att man får tillräckligt med sömn är viktiga pelare till ett psykiskt bra mående. Därför är det även otroligt viktigt att du känner harmoni i ditt sovrum och inreder det på ett sätt så du känner dig trygg och lugn.

Du blir inte sjuk lika lätt

Nattsömnen har även stor påverkan på vårt fysiska mående, inklusive hur lätt vi blir sjuka. När vi sover får kroppen tid att återhämta sig. Om du sover ordentligt kommer du förhoppningsvis märka att du inte blir sjuk lika lätt.

.

Texten är en annons från Sängarguide