Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Hittakreditkortet.se

Det bästa kreditkortet 2021 för en säker shopping

Under 2020 har näthandeln ökat. Det var en förväntad ökning som har varit tenderade i ett stort antal år, men under föregående år skedde en större ökning än tidigare sett. Att kunna luta sig tillbaka i soffan med en varm kopp, shoppa loss och sedan få allt levererat hem - verkar onekligen locka allt fler till nätet för att shoppa.

Publicerad: 20 januari 2021, 10:15


Vi i Sverige har det väldigt bra då vi har säkra betalningslösningar genom Nets eller klarna exempelvis. Något vi konsument inte kanske alltid tar i beaktning är vilket kreditkort som vi använder när vi handlar på nätet. 

Säker shopping på nätet - tänk på detta!

Under 2020 har som sagt näthandeln ökat, och den förväntade ökningen ser ut att fortsätta. Visst är det bekvämt att handla på internet, men det kan också innebära vissa risker på grund av detta kan det vara bra att ha några saker i bakhuvudet och dessa tar vi upp här. 

Ökad Säkerhet för dig på nätet genom det bästa kreditkortet för 2021

Om du shoppar på internet kan det alltså vara bra att tänka på några saker. Rent praktiskt är det inte särskilt svårt eller kr¨ngligt och förmodligen har du redan reflekterat över det innan. Du kanske rent av redan tar vissa förbehåll när du handlar nya vinterkläder, köper möbler eller något helt annat på internet. 

Men vem vet, du kanske har glömt något eller så finns det saker du kan ha missat när det kommer till säkerhet på internet, och i sådant fall har du en bra chans här att uppdatera dig med några bra säkerhetsföreskrifter. 

Rent generellt kan man säga många saker som gäller i den vanliga handeln även gäller på internet. Om du tänker dig att du exempelvis skulle resa iväg till ett annat land och shoppa där, då kan du inte förvänta dig samma regler för reklamation, retur- eller ångerköp som i Sverige. Och precis det samma gäller givetvis på internet.

Använd ett kreditkort som ger en försäkring på alla köp du gör på nätet 2021

Det bästa kreditkortet 2021 ger dig bland mycket annat en försäkring på alla köp som du gör på nätet. Detta kan vara oerhört behändigt, då du erhåller en extra säkerhet. Läs mer om vilket kreditkort som är rankat bästa kreditkortet 2021.

E-märket – din garanti 

Det kluriga med just att surfa runt och shoppa på nätet kan vara att man handlar från en utländsk sida utan att veta om det. 

Ta därför alltid och leta efter det så kallade e-märket som indikerar på att e-butiken är seriös. Du kan även läsa på om företaget exempelvis genom att läsa recensioner skrivna av andra kunder. På det viset kan du säkerställa att informationen är objektiv och inte vinklad. Du får dessutom ofta tips på bra produkter – eller dåliga – när du läser recensioner från andra användare eller kunder. 

E-märket är en certifiering av e-butiker på internet som ges av Trygg e-handel, märket visar på seriösa aktörer och bra köpvillkor. 

Allt du behöver tänka på, när du shoppar på internet

Nedan är en lista med saker du kan tänka på när du shoppar online. 

  • Shoppa från svenska sidor.

  • Leta efter e-märket.

  • Läs recensioner av andra kunder som har handlat av företaget.

  • Säkerställ att du har förstått alla extra avgifter för leverans och liknande.

  • Lämna inte ut personupplysningar innan du är säker.

  • Använd ett säkert kreditkort rankat bäst 2021

hittakreditkortet.se

Texten är en annons från Hittakreditkortet.se