Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Blue City

De här apparna behöver du till din digitala marknadsföring

Digitala marknadsförare har valt ett spännande yrke som konstant är i förändring. Det gäller att omvärldsbevaka och ha koll på det senaste, både inom trender och även teknik.

Publicerad: 14 december 2020, 10:22


När det kommer till teknik så finns det en del appar som är användbara hjälpmedel för en digital marknadsförare. Vi listar några tekniska under som gör jobbdagen lite enklare.

En bra surfplatta behövs för dina appar
Just när det gäller appar som du använder i samband med arbetet, kan det vara bra att införskaffa en surfplatta. Så klart blir det en extra kostnad, men det finns begagnade surfplattor att köpa.

Skärmen på surfplattan är något större och ni kan vara flera som kikar på den på samma gång. Det är enkelt att koppla in surfplattan till en större projektorskärm om du ska hålla en presentation. Speciellt positivt är det när du vill redigera en kortare filmsnutt då det innebär många knapptryck. Det är enklare att visualisera resultatet om arbetet görs på en större skärm.

Kolla upp viktig statistik i appen
För den som sysslar med marknadsföring i sociala medier rekommenderas det verkligen att du har Facebook Manager som app i telefonen. Du kan enkelt följa upp på statistik även om du inte är på kontoret just nu. Om annonsen läggs ut tidigt på morgonen är det smidigt att följa med när du sitter på tåget på väg till jobbet. Du kan också lägga upp en annons i verktyget om du vill möta upp en händelse med en snabb marknadsföringsinsats.
HootSuite erbjuder en smart app som kan övervaka aktiviteten i alla dina sociala kanaler. Självklart även här med nyttig statistik.

Använd appar som kommunikationsverktyg
För er som arbetar i projekt är Trello en bra lösning, den finns även som app. Slack i appformat är ett kanonbra verktyg för kontorets kommunikation, i vilken man kan chatta med kollegor och chefer. Det fina i kråksången är att man kan ansluta sig till olika kanaler med teman och bjuda in andra medlemmar. På så sätt kan du både hålla igång en chatt om den kommande kontorsfesten och en chatt om det viktiga årsmötet.

Appar för din kreativa sida
Digital marknadsföring handlar också om att vara kreativ. När du vill lägga upp en kort och engagemangsskapande video rekommenderas appen Adobe Premiere Rush. Det är en version som inte kräver lika mycket prestanda som till exempel After Effects. Här kan du redigera videos med en enkel drag-and-drop-funktion. Appen är dessutom gratis, vilket är perfekt när du vill komma igång med några enkla videos till dina sociala medier.

Blue City

Texten är en annons från Blue City