Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Bygghemma.se

Är det värt att investera i en luftvärmepump?

Allt fler hushåll väljer att installera luftvärmepumpar då luftvärmepumpar har många fördelar. Det finns också olika typer av luftvärmepumpar och även många olika modeller. Tidigare var det ett problem att luftvärmepumparna inte klarade riktigt låga temperaturer.

Publicerad: 14 januari 2021, 09:20


Nu kan du hitta moderna luftvärmepumpar som kan klara temperaturer ned till -35 grader. Luftvärmepumpar ger också en behaglig värme och passar i de allra flesta bostäder. Beroende på förutsättningar kan du också koppla ihop värmepumpen med andra uppvärmningssystem. Dessutom finns det luftvärmepumpar som du kan använda som AC sommartid. Det är extra skönt som bonus när det blir vanligare med riktigt varma sommardagar.

Fördelar med att installera en luftvärmepump

Det finns olika typer av luftvärmepumpar som har olika fördelar. Det finns vissa du kan koppla ihop med ett vattenburet system och andra som går att koppla ihop med exempelvis bergvärmen. Många väljer att skaffa en luftvärmepump som komplement till det befintliga värmesystemet. Det finns ett stort utbud av värmepumpar med rikstäckande installation för alla behov som hjälper dig att spara pengar. Att installera en luftvärmepump leder till billigare uppvärmning så på något år kan du ha fått tillbaka det du investerat i luftvärmepumpen. Det finns möjlighet att spara upp till 60 % i energiförbrukning om du sen tidigare har ett direktverkande system. Det är också ett smidigt och enkelt sätt att värma upp bostaden. Många uppskattar också att installera en luftvärmepump i fritidshuset. Idag finns det många moderna varianter där du kan sätta igång luftvärmepumpen på distans. Perfekt då fritidshuset redan är varmt när du kommer dit eller om du vill ha det varmt och skönt när du kommer hem efter en lång dag på jobbet.

Får man installera en luftvärmepump själv?

Du får inte installera en luftvärmepump själv. Det krävs att en certifierad installatör gör själva installationen. Du kan göra förberedelserna själv men inte själva monteringen och installeringen. Anledningen är att i alla luftvärmepumpar finns ett köldmedium som är miljöfarligt men även mycket giftigt för människor. Bygghemma.se är ett företag som har ett brett utbud av värmepumpar som du smidigt kan köpa online via deras hemsida till mycket förmånliga priser. Bygghemma.se erbjuder även rikstäckande installationer av värmepumpar med certifierade montörer. Skulle du installera den själv är det ett lagbrott och du kan inte räkna med att några garantier gäller. Dessutom så är det mycket troligt att inget försäkringsbolag skulle täcka några kostnader för skador som uppstår. Det tar inte lång tid för en certifierad installatör att montera luftvärmepumpen och du kan i de allra flesta fall även använda dig av ROT-avdraget. Så kostnaden för installationen är inte så stor även om du anlitar ett proffs.

.

Texten är en annons från Bygghemma.se