Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Excellent Moving

Anlita en flyttfirma i Stockholm med garantier

När du ska flytta bör du försäkra dig om att du anlitar en seriös och professionell flyttfirma så att allting går så enkelt och smidigt som möjligt.

Publicerad: 9 februari 2021, 09:25


Be om offerter från flera företag du vet är seriösa, gärna att du har fått dem rekommenderade från någon vän eller bekant. Det är helt kostnadsfritt att be om en offert, du förbinder dig aldrig till något utan kan sedan bestämma dig i lugn och ro för vilket alternativ som passar dig bäst. En organiserad flyttfirma i Stockholm kan se till att din flytt blir framgångsrik och att du kan koncentrera dig på att installera dig i ditt nya hem.

De bästa råden när du ska flytta

  1. Packa dina saker i god tid.Detta är det oslagbart viktigaste! När det kommer till att packa alla dina personliga tillhörigheter är det bäst att slippa stressa. Gör en ordentlig utrensning bland dina saker, föremål som inte längre används är bättre att slänga, donera eller sälja istället för att släpa dem med dig. Du kommer att vara mycket tacksam när det är dags att packa upp alla flyttkartonger!

  2. Gruppera dina saker så att det blir enkelt för dig att få dem på plats i den nya bostaden eller lokalen. Skydda noggrant de ömtåliga föremålen du är rädd om.

  3. Kartonger med ömtåliga föremål såsom glas och tallrikar bör du helst vaddera i bottnen och i hörnen med t ex bubbelplast. Packa varje sak enskilt och glöm inte att packa tätt så att de inte rör på sig i kartongen under transporten. Märk sedan kartongerna tydligt med att de innehåller sköra föremål.

  4. Köp mappar där du kan arkivera viktiga papper, kvitton och korrespondens. Sådana saker blir annars lätt felplacerade och tappas bort vid en flytt.

  5. Se till att du har tillräckligt många flyttkartonger. Räkna med ca 30 kartonger till ett hushåll med en person. Lägg sedan till 20-25 st för varje vuxen som tillkommer, och 10 per barn. Vissa flyttfirmor lånar ut kartonger, så hör efter innan du köper egna.

  6. Glöm inte att röja upp i källaren, garaget, på vinden och i trädgården i god tid, dessa sysslor är oftast de mest tidskrävande.

  7. Kör alla grovsopor till återvinningen eller beställ grovavfallshämtning.

  8. Flytta ditt bredband och din hemförsäkring eller skaffa nytt.

  9. Skicka in din flyttanmälan till Skatteverket, därifrån skickas din nya adress ut till många myndigheter såsom försäkringskassan och pensionsmyndigheten.

  10. Kom ihåg att flytthjälp är avdragsgillt med RUT-avdraget, du kommer alltså att få tillbaka 50% av kostnaden du betalar till flyttfirman. De flesta företag drar redan av detta i offerten, om inte kan du göra det i din deklaration.

excellentmoving.se

Texten är en annons från Excellent Moving