Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från HairLust

Allt fler svenskar väljer vitamintillskott i sin vardag

Idag väljer 60 procent av Sveriges befolkning kosttillskott, och en mer och mer vanlig form av vitaminer är de som riktar in sig på en av våra allra viktigaste delar i kroppen: håret.

Publicerad: 16 Mars 2020, 09:46


Vi får inte nog med sol under många delar av året och det innebär att många av oss går runt med en oro över att inte få de livsviktiga vitaminerna i våra kroppar. Kanske slarvar vi också med maten, och väljer då att supplera med just vitamintillskott. Och det är därför allt fler svenskar väljer att köpa just vitaminer för håret.

Vitaminer har ju vetenskapligt bevisats påverka en mängd processer I kroppen, även om det är omstritt hur mycket av intaget vi behöver ta in extra utöver det vi just får av mat och av att tillbringa nog med tid ute i sol och natur. 

I Norden går skandinaviska företaget HairLust fram som marknadsledande på området för olika former av vitaminer för håret, bland annat de mycket populära veganska tuggvitaminerna som är närproducerade i Danmark och ekologiskt framtagna. 

Men funkar kosttillskott för hår då? Ja, hår och naglar är några av de mest effektiva områdena för vitamintillsatser. Det är också ett av de områden som snabbast kan ses ge effekt. 

 Varför är hårvitaminer så effektiva?  

 En av de viktigaste ingredienserna i hårvitaminer är vitamin B. För att vår hud och hår ska kunna förändra sig och växa, behövs det hela tiden att nya celler kan växa fram och till det behöver vi just B-vitaminer. En av de viktigaste och mest använda vitaminerna för håret är biotin, som ingår i serien av B-vitaminer. Biotin bidrar till normal ämnesomsättning och för att bibehålla ett normalt hår.   

Dessutom innehåller hårvitaminerna Zink, Niacin och B12 samt andra hår- och hudfrämjande vitaminer. Du hittar också det intag du har behov av i form av C-vitamin har bevisats styrka vårt immunförsvar, och hjälpa till med att förebygga exempelvis förkylning och andra säsongs-sjukdomar.  

Kom ihåg att C-vitamin också är det som hjälper kroppen att producera kollagen, ett ord du ofta läser på schampoflaskan, eftersom det är en viktig proteinkälla för bland annat friska hårstrån. 

Allt fler svenskar väljer hårvitaminer 

Om du är intresserad att lära dig mer om vilka olika vitaminer som kan påverka ditt hår och hur de gör det kan jag rekommendera att läsa artikeln om vitaminer för håret på Hairlusts blogg. Här får du en god genomgång av vad du kan göra om du känner att ditt hår är slitet och tunt vintertid, och hur du snabbt kan lägga om dina vanor för att få tillbaka kraften i ditt hår. 

Det är alltid tryggt att vända sig till en firma som är nordiskt förankrad, och känner till den fina, nordiska hårtypens styrkor och svagheter. Och det är också därför som Hairlust fått så stort genomslag i Sverige och allt fler svenska kunder.

Vilka är då Hairlust?  

Företaget HairLust skapades 2017 av två unga danskar. Idag är det marknadsledande skandinaviska varumärke dedikerat till att förbättra och bibehålla den naturliga skönheten. Genom att fokusera på att skapa naturliga produkter för både inre och yttre hårvård tar de upp kampen mot tunt hår och håravfall. Både kosttillskotten från HairLust och hårvårdsprodukterna har utvecklats med särskilt fokus på innovation och nordiska värderingar.  De använder naturliga ingredienser om möjligt och de flesta av produkterna är därför både certifierat ekologiska och veganska. 

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med HairLust och ej en artikel av Dagens Media