Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Sparfönster

3 orsaker till varför det är bra att renovera på våren

Det senaste året som har gått har inneburit många påfrestningar för många branscher men det finns även de branscherna som har sett en uppgång. När allt kommer omkring kanske det inte är så konstigt att en del branscher går ner och andra stiger, men just denna ökning är avsevärt större än det man brukar se. Det handlar givetvis om renovering i hemmen.

Publicerad: 26 januari 2021, 13:35


Det är inte bara renoveringen i sig själv som har blivit mycket mer populär, det är även dekorationer och heminredning som vi i Sverige lägger allt mer pengar på och det är kanske inte märkligt. Eftersom vårt skandinaviska klimat har gjort att vi tillbringar mycket tid hemma under vinterhalvåret ökar intresset för att skapa en mysig och hemtrevlig miljö i bostaden. Men när är det bäst att renovera? Häng med här och få svaren. 

1. Därför är det bra att renovera på våren - också dina pardörrar

Det är självklart så att man kan renovera när som helst, om man till exempel vill ha nya pardörrar in till sovrummet eller få slipat golvet i vardagsrummet. Även om det kan tyckas som en liten grej att byta ut sina dörrar kan det skapa en helt ny stämning. Särskilt för att pardörrar till exempel kan öppnas upp mer än vad en vanlig enkeldörr kan göra och därmed släppa igenom mycket mer ljus, något som är extra tydligt just på våren när sol är framme.

2. Ägna tid utomhus när du renoverar

Om man som i ovanstående exempel ska slipa golvet, kan våren eller sommaren vara en bra tid, eftersom man då kan vara utomhus medan jobbet görs. Det går givetvis också att vara hos vänner eller familj om det är en annan tid på året man väljer att sätta igång det hela.

3. Enklare för dig och för hantverkare att jobba

Det är ingen hemlighet att det är enklare att jobba när det är lite varmare ute. Om du exempelvis ska byta fönster själv, kan det vara skönt att göra det när det är vår eller sommar. Men om du ändå vill byta fönster en annan tid på året är det oftast inga problem. Om du väljer att låta hantverkare utföra bytet, kan de ofta byta fönstren på nolltid och klarar detta medans du är på jobbet eller liknande. Du kan alltid rådfråga dig hos branschen om du funderar på att byta fönster. 

Det finns många olika orsaker till att renovera, kanske främst ekonomin. Att byta fönster i tid kan göra att du sparar pengar. Om du väntar för länge kan nämligen slitaget på fönsterkarmarna bli värre och därmed dyrare.

www.sparfonster.se

Texten är en annons från Sparfönster