Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Wixen stämmer Spotify på 13 miljarder

Publicerad: 3 januari 2018, 09:10
Uppdaterad: 3 januari 2018, 09:10

Musikförlaget anser att Spotify gjort sig skyldiga till upphovsrättsbrott, och menar att musiktjänsten använt låtar som de inte har rättigheter eller licens till.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Variety uppger att musikförlaget Wixen Music Publishing i fredags lämnade in en stämningsansökan till en federal domstol i Kalifornien, där de hävdar att Spotify använt tusentals låtar utan att ha rätt licens. Musikförlaget har bland annat hand om artister som Neil Young och Tom Petty. 

Stämningen kan komma att bli dyr för Spotify, eftersom Wixen yrkar på maxbeloppet 150 000 per låt. Listan som lämnats in berör över 10 000 låtar och innebär därför en stämning på 1,6 miljarder dollar - vilket motsvarar ungefär 13 miljarder kronor, uppger Breakit

Till Variety säger Randall Wixen, som representerar förlaget, att Spotify borde kompensera hans klienter rimligt:

“Spotify har mer än 3 miljarder i årliga intäkter och betalar skandalöst höga löner till sina chefer och lägger miljoner på ultra-lyxiga kontorslokaler i flera städer."

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.