Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Widespace expanderar till Sydostasien

Publicerad: 29 November 2016, 12:19
Uppdaterad: 29 November 2016, 13:13

Big Mobile, en av Sydostasiens ledande aktörer inom mobil varumärkesannonsering på mobilen, väljer Widespace programmatiska plattform Summit för varumärkeskampanjer.


Ämnen i artikeln:

WidespaceProgrammatic

– Det här är vår första riktigt stora tech-försäljning. Vi är otroligt glada för det, säger Patrik Fagerlund, vd på Widespace till Dagens Media.

Big Mobile, ett bolag med fokus på mobil annnonsering, är primärt verksamt i Australien, Nya Zeeland och Sydostasien.

– De har sett ett behov av att adressera mobil branding programmatiskt i takt med det skifte som sker på marknaden

Big Mobile har tidigare agerat mer av ett nätverk och suttit mellan annonsörer och byråerna.

– Genom att addera Widespace teknik till vårt erbjudande har våra kunder nu möjligheten att köpa sina mobila brandingkampanjer programmatiskt, något de efterfrågar i allt större utsträckning, kommenterar David Green, vd Big Mobile

Widespace plattform Summit, som lanserats under hösten, är en heltäckande lösning för att planera, köpa, leverera och utvärdera mobila brandingkampanjer.

Systemet är även en marknadsplats för automated guaranteed-köp, där annonsörer och publicister kan sätta upp brandingkampanjer med stöd av Widespace teknik och unika format.  

Hittills är över 500 aktörer på publicistsidan är anslutna till plattformen. På köparsidan är omkring 20 byråer och ett 60-tal varumärken anslutna.

– Vi har identifierat ett hål. Världen går mobilt och samtidigt programmatisk. Men av den programmatiska handeln är det ytterst liten del som går till mobilen. Jag skulle tro att det handlar om 15 till 20 procent, trots att spenderad tid i mobilen i förhållande till andra enheter är 60 till 70 procent, säger Patrik Fagerlund.

Big Mobile öppnar även upp hela sitt lager, något som ökar räckvidden i Widespace plattform med 100 miljoner nya unika besökare.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

WidespaceProgrammatic

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.