Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Virtanen och Aftonbladet går skilda vägar

Publicerad: 11 december 2017, 07:52
Uppdaterad: 11 december 2017, 08:11

Fredrik Virtanen. Foto: SR

Efter anklagelserna väljer nu Fredrik Virtanen att lämna Aftonbladet. "Det här kom i och för sig plötsligt. Men det var dags. Jag har haft underbara år på tidningen".


Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Virtanen

Beslutet att Fredrik Virtanen ska lämna Aftonbladet är ömsesidigt och bygger på att tidningen inte längre känner förtroende för Aftonbladetprofilen. Anledningen är anklagelserna om sexuella trakasserier och övergrepp mot Fredrik Virtanen, vilket gör att det blir ohållbart för honom att fortsätta sin anställning på tidningen.

– Jag lämnar tidningen efter att chefer offentligt uttryckt brist på förtroende för mig. Men beslutet att lämna sker i samförstånd, säger Fredrik Virtanen till Aftonbladet.

Magnus Ringman, stabschef på Aftonbladet, säger till tidningen:

– Inget i den nu avslutade internutredningen har visat på händelser i närtid. Vi har från vår sida trots det bedömt att det blir svårt för honom att fortsätta att verka som journalist på Aftonbladet på grund av nyhetsrapporteringen gällande honom i samband med MeToo. Därför har Fredrik Virtanen efter samtal med oss valt att avsluta sin anställning.

Fredrik Virtanen ser nu fram emot nya utmaningar.

– Det här kom i och för sig plötsligt. Men det var dags. Jag har haft underbara år på tidningen. Aftonbladet finns för alltid i mitt hjärta, men nu känns det finemang att titta friskt framåt, säger Fredrik Virtanen till tidningen.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Virtanen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev