Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Virtanen anmäler Cissi Wallin för förtal

Publicerad: 8 mars 2018, 08:05
Uppdaterad: 8 mars 2018, 08:24

Cissi Wallin har anklagat Fredrik Virtanen för våldtäkt – nu anmäler han henne för förtal.


Ämnen i artikeln:

Cissi WallinFredrik Virtanen

Cissi Wallin har i samband med metoo-rörelsen anklagat journalisten Fredrik Virtanen för våldtäkt. Fredrik Virtanen har däremot nekat till anklagelserna mot honom.

Nu anmäler Fredrik Virtanen Cissi Wallin för förtal, det framgår av ett Instagraminlägg som Cissi Wallin själv publicerat.

Inlägget består av en bild på en kallelse från polisen där det står att en förundersökning för grovt förtal har öppnats.

Cissi Wallin skriver i inlägget att hon är beredd att "ta den smällen och till skillnad från honom [Fredrik Virtanen reds. anm.] - stå för mina handlingar".

"Jag ska infinna mig på förhör, säga som det är, stå för mitt påstådda brott. Att ha lagt skulden och skammen där den hör hemma. Kanske blir det rättegång. Kanske blir jag stämplad som en brottsling. Må så vara. Jag ångrar ingenting. Jag varnade öppet för en farlig man som tillåtits förgripa sig på folk och utöva maktmissbruk i många år. Jag berättade min historia. Kalla mig brottsling för det", skriver hon fortsatt.

Cissi Wallin anmälde Fredrik Virtanen för våldtäkt 2011. Våldtäkten ska ha ägt rum 2006, men förundersökningen lades ned 2012 i brist på bevisning.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News