Vill göra Schibstedhuset till skyddsobjekt

2016-02-26 17:24  

Schibsted överklagar Länsstyrelsens beslut att inte klassa Schibstedhuset som skyddsobjekt.

I november 2015 ansökte Schibsted Sverige till Länsstyrelsen om att Shibstedhuset, som rymmer Aftonbladets och Svenska Dagbladets redaktioner, ska klassas som skyddsobjekt – och därmed få utökat skydd mot terrorism och sabotage.

Länsstyrelsen avslog ansökan, eftersom verksamheten inte bedöms omfattas av begreppet elektronisk kommunikation, men nu överklagar Schibsted beslutet till förvaltningsrätten.

Schibsted menar bland annat att ”den tekniska utvecklingen i framtiden kommer att kräva att även nya kommunikationsformer ges samma skydd som tidigare enbart rundradio och tv fått ta del av”.

”Schibsted har i ansökan även visat att dess verksamhet har ett stort behov av skydd mot de antagonistiska hot, bland annat terrorism och sabotage, som skyddslagen avser att lämna skydd mot,” skriver Schibsteds koncernchef Raoul Grünthal i överklagan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt