Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

"Vi vill etablera oss som Shimodas"

Publicerad: 29 november 2017, 09:47
Uppdaterad: 29 november 2017, 09:47

Anna Shimoda lämnar Aller Media och gör frilansande maken Hans Shimoda sällskap.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaHänt i Veckan

AH

Alex Hartelius


Efter tolv år på Aller Media väljer nu Anna Shimoda att lämna mediebolaget och fortsätta sin journalistiska bana tillsammans med maken Hans Shimoda, som förra året lämnade sin post som huvudredaktör på Hänt-gruppen på Aller Media för att bli frilansjournalist.

I och med att Anna Shimoda nu blir frilansare lämnar hon rollen som titelansvarig för tidningen Hänt i Veckan. Hon har även haft en rad andra titlar under sina tolv år på tidningen: praktik på Hänt Extra, nyhetschef för Hänt Bild, huvudredaktör för Hänt-hemsidan och redaktör för Hänt i Veckan.

– Aller Media har varit en fantastisk skola och lärt mig otroligt mycket. Det är ovärderligt att ha med sig nu när man ska ut i frilansandet, säger Anna Shimoda till Dagens Media.

Hon beskriver relationen till maken, Hans Shimoda, som väldigt speciell eftersom de både är gifta och väldigt bra på att jobba ihop.

– Många undrar hur det går att jobba ihop när vi även är gifta, men vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi bor ihop och jobbar ihop. När båda jobbade på Aller Media satt vi bredvid varandra vid skrivbordet.

Hans Shimoda har frilansat under drygt ett års tid efter sin 27-åriga sejour på Aller media. Han har bland annat gjort uppdrag för Aftonbladet och Kent. Nu gör alltså Anna Shimoda honom sällskap.

Vad är det ni kommer att göra?

– Fortsätta jaga kändisnyheter, blogga och vara ute på vimmel. Vi har väldigt stora planer på att göra Shimodas kändispodd ihop också. Vi vill etablera oss som "Shimodas".

Känns det läskigt?

– Nej, man måste våga chansa för att vinna. Vi får intala oss själva att vi har ett hyfsat starkt namn som gör att vi får ett och annat uppdrag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev