Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Våldsman i Paris arbetade som journalist i Sverige

Publicerad: 7 Juni 2017, 07:32
Uppdaterad: 7 Juni 2017, 07:37

Den 40-årige mannen sköts till döds efter att ha attackerat en polis med en hammare utanför Notre-Dame.

Mannen attackerade en polis och sköts utanför Notre-Dame på tisdagen. Nu framkommer det att han arbetat som journalist i Sverige, rapporterar flera medier.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriSveriges Radio

Den 40-årige man som med hjälp av en hammare gick till attack mot en polis på tisdagseftermiddagen utanför Notre-Dame i Paris har en bakgrund som journalist i Sverige. Det uppger franska medier, enligt Aftonbladet och Expressen.

Mannen, som sköts av polis på plats, ska ha flyttat från Algeriet till Sverige 2004 och gift sig med en svensk kvinna. Paret skiljde sig året efter. Mellan 2006 och 2008 studerade mannen journalistik i Stockholm. Under påföljande två år arbetade mannen som frilansjournalist för flera svenska medier, däribland Dagens industri, Upsala nya tidning och Sveriges radio.

Mannen ska även ha tagit en mastersexamen i journalistik vid universitet i Uppsala, enligt uppgifter till kvällstidningarna. Dessutom ska han ha fått ta emot pris av EU-kommissionen för sin journalistik.

I oktober 2013 flyttade han, enligt svenska folkbokföringen, tillbaka till Algeriet.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.