Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

UPPDATERAD: Henriette Zeuchner lämnar Discovery – blir ny vd på Clear Channel

Publicerad: 20 juni 2019, 09:25
Uppdaterad: 20 juni 2019, 09:37

Foto: Janne Næss

Henriette Zeuchner lämnar vd-posten efter knappt två år på Discovery för att istället bli ny vd på utomhusbolaget Clear Channel.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryClear Channel

Discoverys vd Henriette Zeuchner lämnar bolaget efter knappt två år för att istället gå in som ny vd på Clear Channel efter Ola Klingenborg. Hennes efterträdare på Discovery blir istället försäljningsdirektören Nicklas Norrby

Uppdraget går ut på att leda hela den skandinaviska verksamheten, samtidigt tar hon även plats i den europeiska ledningsgruppen. 

Henriette Zeuchner tillträder sin nya tjänsten den 16 september 2019.  

När Dagens Media når Clear Channels kommunikations- och marknadschef Marta Tiberg för att få en intervju med Henriette Zeuchner meddelar hon följande:

– Henriette har beslutat att inte göra några intervjuer eftersom hon fortfarande är kvar på Discovery. Hon återkommer istället gärna efter den 16 september. 

I ett pressmeddelande kommenterar Henriette Zeuchner övergången enligt följande:

– Jag är väldigt imponerad av den resa som Clear Channel gjort de senaste åren och ser fram emot att tillsammans med teamet driva kunderbjudande och verksamheten till nästa nivå. Vidareutveckling av den digitala produktportföljen är självklart prioriterat och något jag har stor erfarenhet av från angränsande branscher. Jag ser också fram emot att få jobba mer aktivt inom hållbarhetsområdet där Clear Channel både lokalt och internationellt har många spännande projekt på gång. Jämfört med mina tidigare uppdrag skall det självfallet också bli kul att få ett bredare ansvar för flera länder. 

Tidigare har Henriette Zeuchner även varit vd för Berling Media AB och haft roller inom HBO och Canal+.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DiscoveryClear Channel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News