Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Sveriges Annonsörer om V:s förslag: "Ytterst korkat"

Publicerad: 19 September 2013, 06:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Sveriges Annonsörers vd Anders Ericson, som nyss kom hem från ett reklamfritt Nordkorea, sågar Vänsterpartiets förslag om ett reklamfritt Stockholm.


– Vilket ytterst korkat och naivt förslag. Jag kommer precis från ett land där det knappt finns reklam och dit längtar jag inte tillbaks. Vad vore Times Square utan reklam? Våra kära vänsterpartister är dessutom dåligt pålästa, för reklam bekostar väldigt mycket av vår fina utomhusmiljö, till exempel busskurer och lånecyklar. Tänk vad härligt med neonskyltar som lyser upp i höstrusket och vintermörkret, säger han.

Anders Ericson menar att förslaget påminner honom om en svunnen tid.

– Det där åsikterna trodde jag att vi hade begravt för 45 år sedan. Välkommen till verkligheten. Det är ett urbota dumt förslag och jag är övertygad om att de flesta Stockholmare kommer att göra tummen ner och skratta. Varför ska man förbjuda det kommersiella fria ordet? Vi har sett exempel på när det fria ordet förbjuds och jag tror att få vill att enbart statens röst ska vara hörd.

Läs mer här:  (V) vill förbjuda reklam

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.