Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Staden stoppar reklamcyklarna

Publicerad: 12 April 2010, 06:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Bara hälften av Clear Channels lånecyklar används - och nu kräver Clear Channel bättring. ”Det är dags att politikerna lever upp till sina löften”, säger Ted Johansson på Clear Channel.


Enligt Clear Channels kontrakt med Stockholms Stad ska 2 000 lånecyklar placeras ut i Stockholm, vid 160 stationer.

Men, som Dagensmedia.se tidigare berättat, finns i dag endast 1 000 cyklar tillgängliga, på 80 platser. Detta eftersom Clear Channel inte fått bygglov för fler stationer. Dessutom tvingar Stockholms stad i år bort Clear Channels viktigaste station, framför Centralstationen. Området förbereds inför kronprinsessan Victorias bröllop.

Nu kräver Clear Channel bättring från politikerna.

– Vi har inspekterat tusen lämpliga ställen och sökt över 500 bygglov men fått avslag på nästan alla. Det är dags att politikerna lever upp till sina löften, säger Ted Johansson, marknadsansvarig för Clear Channel, till Stockholm City.

Enligt honom behöver man redan nu runt 20 nya stationer för att tillgodose efterfrågan.

– Om vi fick tre promille av parkeringsplatserna så skulle vi klara kapacitetstaket. Det är upp till politikerna att visa vad de prioriterar, bilar eller cyklar, säger Ted Johansson till City.

Enligt Louise Bill, enhetschef på trafikkontoret, har staden försökt att hitta plats för nya cyklestationer, som konkurrerar om det redan knappa utrymmet med korvförsäljare och bushållplatser.

– Stationerna kräver el vilket gör det svårare, säger hon till City.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.