torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

SL förlänger avtalet med Clear Channel

Publicerad: 11 november 2021, 13:15

På onsdagskvällen samlade Clear Channel 600 personer på sitt höstmingel på Sergel Hub. Foto: Clear Channel

Utomhusbolaget Clear Channels och SL förlänger sitt nuvarande avtal till december 2025.

Ämnen i artikeln:

Clear ChannelUtomhus

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På onsdagskvällen arrangerade utomhusbolaget Clear Channel ett höstevet på Sergel Hub där de bland annat meddelade att Clear Channel och SL förlänger sitt nuvarande avtal till december 2025.

Clear Channel har i dag tre av fyra reklamavtal med SL. Avtalen gäller samtliga bussväderskydd i Stockholms län, all spårtrafik (rullande fordon samt perronger) och reklam inuti alla bussar. Det fjärde reklamavtalet avser utsidan på bussarna och det har tidigare innehafts av Wallstreet, men just nu är det annonsfritt utanpå SL-bussarna eftersom inget nytt avtal har tecknats – vilket Dagens Media tidigare har rapporterat om.

– Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att ha fått förtroendet att fortsätta försäljningen av all reklam hos SL, förutom utsidan på bussarna, till sista december 2025, säger Claes Kugelberg på Clear Channel.

Dessutom kommer Clear Channel – som en del av elcykelkontraktet med Stockholms stad – att bygga nya skyltar på flera platser i centrala Stockholm.

– Vi kommer att bygga 140 digitala reklamskyltar på de allra bästa lägena i Stockholm samt 280 klassiska reklamskyltar på riktigt fina platser. Igår visade vi upp ett par exempel på platser på bland annat vid Medborgarplatsen samt precis utanför Åhlens City på Drottninggatan.

En annan nyhet som presenterades under kvällen var att plattformen och planeringsverktyget Clear Channel Radar kommer till Sverige. Verktygets användningsområde är att med hjälp av mobildata ta fram en bättre bild av målgruppers beteenden och rörelsemönster. 

På kvällen berättade också produktchefen Finn Wikander och Andy Stevens från Clear Channel i Storbritannien om bolagets programmaticsatsning som ska ledas och utvecklas av Malin Erlberg och Anna Ek Kahnlund.

LÄS OCKSÅ: Striden om hyrcykelavtalet avgjord – Voi går miste om avtalet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev