Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Silver till Forsman & Bodenfors

Publicerad: 19 Juni 2012, 18:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Forsman & Bodenfors vinner som enda svenska byrå silver i Outdoor.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2012

Reklambyrån belönas för en utomhuskampanj för Tele2, som består av fem enheter ”Speed touch”, ”Pizza lover”, ”Cupcake”, ”Red house” och ”Andersson family”.

Outdoor är en av de största kategorierna i Cannes Lions med 4843 inskickade bidrag. 588 av dem hamnade på shortlist, varav åtta från svenska byråer.

Juryn valde att dela ut två Grand Prix. Tillsammans med Film och Cyber är det de enda kategorierna där det är tillåtet.

– Våra Grand Prix befinner sig på motsatt ända av utomhusspektrat, där den ena använder nya tekniker och den andra är en traditionell utomhusannons – det finns plats för dem båda på kommunikationsarenan, sade juryledamoten Paul Silburn, partner i brittiska Saatchi & Saatchi, vid dagens presskonferens.

Den traditionella utomhusannonsen, för Coca-Cola, står kinesiska Ogilvy bakom. Det är Kinas andra Grand Prix genom tiderna.

Juryns andra Grand Prix går till Jung von Matt i Hamburg med ett case för Mercedes kallat ”The invisible drive”. Bilen täcktes med ledskärmar och försågs med en kamera som projicerade omgivningen på bilen. Resultatet blev att bilen i det närmaste såg osynlig ut.

Juryn var helt eniga om de två vinnarna, berättade juryordföranden Sheung Yan Lo, ecd på JWT North East Asia.

– Annonsen för Coca-Cola ger en djupare mening till vad varumärket står för, medan caset för Mercedes verkligen är innovativt och visar upp produktfördelarna på ett väldigt iögonfallande sätt, sade Sheung Yan Lo på presskonferensen.

Kolla in alla vinnare i dokumentet här uppe till höger.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2012

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.