Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Reklam på stora ytor växer

Publicerad: 19 juli 2013, 12:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

I en bransch som upplevs som skakig sticker Storbildsbolaget ut. Till följd av ökad efterfrågan inleder leverantören av digitala tryck en rekryteringsoffensiv.


Storbildbolaget i skånska Helsingborg levererar allt från banderoller och bussreklam till traditionella skyltar och digitaltryckta storformatbilder. Till kunderna räknas bland annat Biltema, Peab och Subaru.

Medan printbranschen upplever en skakig tid på grund av minskade printbudgetar hos annonsörerna märker företaget av en ökad efterfrågan på digitala tryck i storbildsformat.

Under 2012 omsatte Storbildsbolaget drygt 32 miljoner kronor, vilket är en ökning med 12 miljoner jämfört med föregående år.

– Storbildsbolaget är en av de aktörer som växer mest inom det digitala segmentet, säger vd:n Jonas Hellke.

Till följd av den ökade efterfrågan kommer bolaget att anställa minst 4 personer under augusti och gå upp i dygnsdrift på sina maskiner.

Man kommer även att uppgradera mjukvaran och tekniken på printrarna för att korta leveranstider och öka printhastigheten.

– Även om detta är en investering i miljonklassen kan man räkna in den på kort tid, säger Jonas Hellke.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.