Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Q-Vision flyttar – lämnar skuld på 300 000 efter sig

Publicerad: 12 Januari 2011, 09:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Det hårt ekonomiskt pressade butiks-tv-bolaget Q-Vision flyttar till mindre lokaler men utan att betala sin förra hyresvärd.


Q-Visions skuldbörda växer och uppgår nu till 3 miljoner kronor. De största fordringsägarna är Skatteverket som kräver en halv miljoner kronor och bostadsbolaget Harry Sjögren som saknar 300 000 kronor i betalningar från Q-Vision. Nu har Q-Vision flyttat och fick hos den nye hyresvärden betala sex månaders hyra i förväg. Pengarna kom från det schweiziska ägarföretaget Neo Media.

– Ja, det är så de har behandlat oss det senaste 1,5 året, det ger oss precis så mycket att vi klarar oss runt. Men vi har ett löfte från dem att de ska betala av våra gamla skulder och det tror vi också att de kommer att göra, säger Ola Nilsson, ansvarig för Q-Vision i Sverige.

Företaget Harry Sjögren är försiktiga i sina kommentarer över att deras förra hyresgäst har betalat ett halvårs hyra till en ny hyresvärd innan de själva fått sina pengar. En företrädare för bolaget som dock vill vara anonym säger:

– Vi vill inte figurera i de här sammanhangen, men det är olyckligt. De sa upp sitt kontrakt i god ordning men hade de inte gjort det så hade de blivit vräkta.  

Ola Nilsson:

– Harry Sjögren kommer också att få sina pengar.

Innan jul publicerade Dagens Media en artikel där Kronofogden i Borås meddelade att Q-Vision förmodligen skulle försättas i konkurrs efter nyår. Någon sådan process har ännu inte inletts.

– Vi gjorde en rekonstruktionsplan 2009 och ägnade 2010 att städa upp i bolaget. För 2011 ser läget betydligt ljusare ut och håller våra prognoser så kommer vi att gå med några miljoner i vinst, säger Ola Nilsson.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.