Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Outdoor Impact positiva till ny mätmetod: "En bra tilläggsmetod"

Publicerad: 22 Februari 2018, 10:00
Uppdaterad: 22 Februari 2018, 11:59

Carl Wåreus. Foto: Janne Naess

Carl Wåreus, styrelseordförande för Outdoor Impact, är positiv till den nya mätteknik för utomhus som testas på Stockholm Centralstation under 2018. “Vi letar alltid efter en effektivare metod och denna är vi positiva till," säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Outdoor Impact

Igår kunde Dagens Media berätta att en ny digital mätmetod för utomhusreklam ska testas på Stockholm Centralstation under 2018. Metoden fokuserar på att mäta wi-fi signaler från mobiler istället för människor.

Företaget bakom tekniken, Bumbee Labs, uppger att metoden ska ge en mer tillförlitlig bild av mängden besökare men också hur flödena ser ut i byggnaden, samt hur länge besökarna stannar i mätområdet.

Carl Wåreus, styrelseordförande för branschens gemensamma mätvaluta Outdoor Impact förklarar att man är positivt inställd till ytterligare en teknik för att mäta utomhus.

– Vi tycker det verkar jättebra. Vi letar hela tiden efter nya tekniker för att mäta med datasignaler för få precis information hur folk passerar och beter sig på olika platser, säger han till Dagens Media.

Outdoor Impact lanserade i höstas en uppdatering av den gemensamma mätvalutan för kunna ge utomhusbolag och annonsörer möjlighet att utvärdera kampanjer som går på både digitala och analoga utomhusytor.

Känns detta som en ersättare för etablerade mätmetoder eller ett tillägg i det stora hela?

– Det känns som en bra tilläggsmetod. Det är många olika sätt att mäta på olika platser. Vissa metoder är mer omfattande och att få in den datan är dyrt och den uppdateras sällan. Vi letar alltid efter en effektivare metod och denna är vi positiva till. 

Är denna metod något ni kommer testa själva?

– Vi har en upphandling just nu för att uppdatera och förfina metoder och den gemensamma valuta som satts. Och mätmetoder är en del  av de sakerna ni vill utvärdera, i syfte att få fram rätt data.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Outdoor Impact

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.