Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Utomhus

Outdoor Impact positiva till ny mätmetod: "En bra tilläggsmetod"

Carl Wåreus, styrelseordförande för Outdoor Impact, är positiv till den nya mätteknik för utomhus som testas på Stockholm Centralstation under 2018. “Vi letar alltid efter en effektivare metod och denna är vi positiva till," säger han till Dagens Media.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se


Publicerad: 22 Februari 2018, 10:00
Uppdaterad: 22 Februari 2018, 11:59

Ämnen i artikeln:

Outdoor Impact

Carl Wåreus. Foto: Janne Naess

Igår kunde Dagens Media berätta att en ny digital mätmetod för utomhusreklam ska testas på Stockholm Centralstation under 2018. Metoden fokuserar på att mäta wi-fi signaler från mobiler istället för människor.

Företaget bakom tekniken, Bumbee Labs, uppger att metoden ska ge en mer tillförlitlig bild av mängden besökare men också hur flödena ser ut i byggnaden, samt hur länge besökarna stannar i mätområdet.

Carl Wåreus, styrelseordförande för branschens gemensamma mätvaluta Outdoor Impact förklarar att man är positivt inställd till ytterligare en teknik för att mäta utomhus.

– Vi tycker det verkar jättebra. Vi letar hela tiden efter nya tekniker för att mäta med datasignaler för få precis information hur folk passerar och beter sig på olika platser, säger han till Dagens Media.

Outdoor Impact lanserade i höstas en uppdatering av den gemensamma mätvalutan för kunna ge utomhusbolag och annonsörer möjlighet att utvärdera kampanjer som går på både digitala och analoga utomhusytor.

Känns detta som en ersättare för etablerade mätmetoder eller ett tillägg i det stora hela?

– Det känns som en bra tilläggsmetod. Det är många olika sätt att mäta på olika platser. Vissa metoder är mer omfattande och att få in den datan är dyrt och den uppdateras sällan. Vi letar alltid efter en effektivare metod och denna är vi positiva till. 

Är denna metod något ni kommer testa själva?

– Vi har en upphandling just nu för att uppdatera och förfina metoder och den gemensamma valuta som satts. Och mätmetoder är en del  av de sakerna ni vill utvärdera, i syfte att få fram rätt data.

Ämnen i artikeln:

Outdoor Impact

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.