Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Leeads sköter säljet för Västtrafiks fordon

Publicerad: 19 november 2021, 14:07

Framöver kommer annonsörer kunna köpa foliering av hela spårvagnar.

Foto: Leeads

FM Reklam ingår avtal med Leeads när de från och med årsskiftet tar över annonsytorna för bussarna och spårvagnarna i västra Sverige.


Ämnen i artikeln:

VästtrafikLeeads

Säljbolaget Leeads har tecknat ett avtal med FM Reklam FM som går ut på att bolaget sköter försäljningen av reklam på Västtrafiks spårvagnar och bussar. 

Avtalet, som gäller från och med den 1 januari 2022 och tre år framåt, värderas till omkring 115 miljoner kronor. 

Det var i maj 2020 som det stod klart att FM Reklam vunnit upphandlingen för reklam på Västtrafiks fordon. Därmed förlorade Wallstreet Media uppdraget vilket senare resulterade i att Stampen, som äger Wallstreet Media, beslutade sig för att lägga ner bolaget

I det nya avtalet ingår möjligheten att foliera hela spårvagnar, vilket är ett annonserbjudande som inte har funnits tidigare.  

– Det ska bli spännande att tillsammans med FM Reklam utveckla affären för det finns mycket mer att göra i kollektivtrafiken än det som gjorts hittills. Vårt huvuduppdrag är att sälja ytorna men även att utveckla produkten och förhoppningsvis digitalisera där det är möjligt, säger Matthias Sånemyr, vd på Leeads, i ett pressmeddelande. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VästtrafikLeeads

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev