Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

JCDecaux om överklagan: "Alla vet hur det fungerar"

Publicerad: 13 oktober 2017, 14:27
Uppdaterad: 13 oktober 2017, 14:27

Clear Channel kräver att upphandlingen om cykelavtalet görs om - så svarar JCDecaux.


Ämnen i artikeln:

Clear Channel

Avtalet för Stockholm stads lånecyklar har tagit många vändningar. I dagarna lämnade Clear Channels samarbetspartner Marfina in en överklagan efter att deras anbud avslagits av Stockholm stad. Kravet är att upphandlingen ska göras om.

I slutet av september stod det klart att  JCDecaux kammat hem det eftertraktade avtalet och bolagets vd Magnus Heljeberg kallade det "en gigantisk seger".

Bolaget förvånas över Clear Channels beslut att lämna in en överklagan. 

– Det är lustigt att Clear Channel lägger så mycket tid och resurser på något som, enligt dem själva, inte kommer beröra deras kunder, säger Malin Otterström Heljeberg till Dagens Media.

Hon syftar på Clear Channels vd Ola Klingenborgs uttalande i Dagens Media i slutet på september där han sade:

– För våra annonsörer kommer det här inte spela någon större roll. Vi är fortsatt i särklass störst i Stockholm och Sverige på både klassisk och digital utomhusreklam.

"Det är trist"

Staden avslog anbudet med anledning av man missat att underteckna sitt avtal med en behörig person. Men enligt Marfina framgick det inte i upphandlingsdokumenten att det är ett obligatoriskt krav att behörigheten ska kunna bevisas redan vid anbudsgivningen – samtidigt som bolaget anser att man faktiskt har visat detta.

Malin Otterström Heljeberg:

– Alla anbudslämnare vet hur det fungerar, och antingen har man gjort rätt eller fel. Det finns inga konstigheter och trafikkontoret som skickade denna är vana vid detta. Det är bara trist att göra den missen.

Om överklagan går igenom, blir ni förvånade?

– Det kan vi inte säga något om. Vi har lagt det bästa budet och är de Sverige som har starkast finansiella muskler att leverara detta.

Clear Channels vd Ola Klingenborg flaggade redan i slutet på september i Dagens Media för en överklagan i ärendet.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Clear Channel

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev