Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

JCDecaux: "Kraven kommer självklart att uppfyllas"

Publicerad: 5 oktober 2017, 06:50
Uppdaterad: 5 oktober 2017, 12:45

UPPDATERAD. Oklarheter kring cykelavtalet i Stockholm har uppstått – men JCDecaux menar att det hela är ett missförstånd.


Ämnen i artikeln:

JCDecaux

I slutet av september i år stod det klart att JCDecaux vunnit Stockholms stads eftertraktade cykelavtal. Det nya avtalet innebär att Clear Channel förlorar cyklarna, något som Dagens Media tidigare rapporterat om.

Clear Channel kommer dock överklaga beslutet eftersom att vd Ola Klingenborg menar att Stockholm stad har avslagit deras anbud på grund av en formaliafråga. De menar vidare att de gjort allt "by the book" och att de faktiskt har det bästa anbudet. Stockholm stad menar å andra sidan att saken har gått rätt till.

Nu har ytterligare kontroverser uppstått kring avtalet, rapporterar P4 Stockholm.

När JCDecaux vann avtalet sade Vd Magnus Heljeberg till P4 Stockholm att några laddningsstationer inte kommer finnas på stan.

Det har fått trafikkontoret att reagera – de menar nämligen att det står tydligt i kontraktet att cyklarna ska gå att laddas vid cykelstationer.

JCDecaux pr- och kommunikationschef Malin Otterström Heljeberg säger dock att det hela är ett missförstånd och att utomhusbolaget visst kommer ansvara för laddning av de eldrivna cyklarna – dock inte genom eluppkopplade cykelstationer.

– Varje cykel kommer att ha ett batteri inne i cykeln och ett mobilkort med en GPS-positionering. När laddningen går under 50 procent skickar cykeln en signal till JCDecaux servicepersonal, säger hon till Dagens Media.

Personalen byter i sin tur ut batterierna till nya fulladdade batterier.

– Kraven från Stockholm stad kommer självklart att uppfyllas. Det här är en innovativ lösning med GPS-uppkopplade cyklar som i realtid talar om hur cykeln mår. Det gör att vi kan ha cyklarna utan att bygga cykelstationer med elanslutning. Det känns kul att få ge den här lösningen till Sverige och Stockholm och att vi är ett land som ligger i framkant.

Under gårdagen skickade utomhusbolaget även in ett svar med en förklaring till trafikkontoret.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

JCDecaux

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev