torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Henriette Zeuchner lämnar Clear Channel

Publicerad: 20 oktober 2021, 09:42

”Tiden har kommit för att se över den egna rollen i Clear Channels framtida organisation”, säger Henriette Zeuchner. Foto: JANNE NAESS

Efter två år som vd hoppar Henriette Zeuchner av Clear Channel.

Ämnen i artikeln:

Clear ChannelHenriette ZeuchnerUtomhus

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Henriette Zeuchner lämnade rollen som vd på Discovery Sverige för utomhusbranschen hösten 2019, och har som vd på Clear Channel fokuserat på bland annat ökad effektivitet och kortare beslutsvägar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ett resultat av detta arbete är att Clear Channel har minskat såväl antalet chefslager som chefer. Omstruktureringen skedde efter att kunderna i samband med pandemin bromsade sina investeringar på bland annat utomhusmarknaden. Fyra chefer varslades förra året – bland annat försäljningsdirektören Sami Vikback och kommunikationschefen Marta Tiberg. Ytterligare elva tjänster försvann på skandinavisk nivå.

LÄS MER: Clear Channel tvingas säga upp personal 

- Åren och marknadskollapsen som följde pandemin har varit krävande och utmanande, men samtidigt enormt lärorika. Jag har lärt känna många fantastiska kolleger och tillsammans har vi byggt och rustat bolaget för framtiden. Nu ser vi äntligen en kraftfull återväxt på marknaden, och jag är stolt över att vi kommer ur krisen starkare och bättre positionerade än någonsin, kommenterar Henriette Zeuchner.

 Tiden har kommit för att se över den egna rollen i Clear Channels framtida organisation, och hon har tillsammans med den globala ledningen fattat beslutet att det är dags att kliva åt sidan.  

– Jag lämnar bakom mig ett fantastiskt bolag och människor som jag är otroligt stolt över att ha varit ledare för under denna oerhört speciella tid, säger hon. 

 Ny interimistisk vd för Clear Channel Skandinavien blir Kenneth Ek som idag är CFO och vice vd.

LÄS ÄVEN: Hundratals miljoner borta från utomhusbolagen 2020 – Clear Channel vänder till förlust 

- Henriette har gjort mycket betydande insatser för Clear Channel de senaste två åren och det känns naturligtvis tråkigt att hon i dag lämnar oss. Vi är ute på andra sidan efter pandemin och vårt fokus nu är att fortsätta den kraftiga tillväxtresa som vi hade innan pandemin slog till 2020, säger Kenneth Ek.

Dagens Media har sökt Henriette Zeuchner, som inte vill kommentera avhoppet utöver det som står i Clear Channels pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev