Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Han köper all flygreklam under bröllopet

Publicerad: 20 April 2010, 11:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Enmansföretaget BraOdds.com har lagt beslag på alla sex reklamflygplan som kan flyga över Stockholm under Victoria och Daniels bröllop.


Så fort datumet släpptes skyndade sig grundaren till oddsjämförelsesajten, Håkan Klingén, att boka alla tre bolag som kör reklamflyg.

– Ja, där var jag på hugget. Jag läste precis att Stockholm stad vill ha ett reklamstopp längs kortegen i samband med bröllopet. Det innebär att jag blir ensam om reklamutrymmet, och det är ju stort.

Enligt Svensk Handel beräknas kungabröllopet den 19 juni locka cirka 12 000 turister till Stockholm. Håkan Klingén har inte bestämt sig om han ska sälja medieutrymmet till andra annonsörer eller om han ska utnyttja tillfället att själv synas på de banners som kommer att cirkulera över Stockholm.

– Plan A är att köra själv och försöka locka besökare till sajten. Jag har lagt så mycket krut på tekniken och förbättrat sajten på olika sätt, så det vore synd att missa tillfället att nå ut till så pass många. Men man vet aldrig, kanske kommer det in ett rejält bud.

Några av oddsen som BraOdds.com samlat in handlar om Victoria och Daniels första barn, till exempel när graviditeten offentliggörs, vad det blir för kön och vad barnet får för namn. Vilket budskap som får pryda flygplanens banners är dock fortfarande oklart.

– Det får vi se, beror på vad spelbolagen kommer med för odds. Jag hoppas nu mest av allt på fint väder. Och att jag slipper vulkanaskan, men det gör jag nog eftersom planen kommer flyga på så låg höjd, säger Håkan Klingén.

BraOdds.com har inför kampanjen jobbat tillsammans med Engfeldt reklambyrå.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.