De ska pryda Stockholm med kommersiella väggmålningar

2018-05-04 06:30  

Nya utomhusaktören Hand Made Media fokuserar på kommersiella muraler gjorda för hand. Första kunden är Ben & Jerrys, och sista penseldraget på Glassgigantens väggmålning, gjordes den första maj på en husfasad på Grev Turegatan.

När barndomsvännerna Gustav Wallin och Lennart Claesson åkte till New York 2008, såddes fröet till det som drygt tio år senare skulle bli deras gemensamma företag: Hand Made Media.

Det som den tidigare reklamaren Lennart Claesson och tidigare bankanställde Gustav Wallin ställdes inför på Manhattan, var en gigantisk muralmålning med Batman-motiv. Ett reklamstunt inför premiären av storfilmen ”The Dark Knight". Målningen gjorde ett starkt intryck inte bara på de båda turistande svenskarna, utan även på en stor mängd andra Broad Way-flanörer, som fått syn på målningen i den intilliggande gränden, och avvikit för att fotografera den.

Varför finns inte detta i Stockholm? frågade sig de två svenskarna.

Med Hand Made Media återinför nu Lennart Claesson och Gustav Wallin handmålade kommersiella budskap på Stockholms husväggar. Deras första kund är Ben & Jerrys, och glassgigantens färska och färgglada målning pryder i tre veckor framöver en husvägg på Grev Turegatan på Östermalm.  

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt