torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Därför är "Stureplans hetaste reklamyta" nedsläckt

Publicerad: 14 september 2017, 13:43

Kuben byggdes den första veckan i maj och skulle kunna användas som pop-up-butik, showroom eller till konstutställningar, i kombination med digital reklam på högupplösta LED-skärmar på tre av kubens sidor.

Den digitala kuben The Pavilion har blivit anmäld som trafikfarlig. "Det är såklart jättetråkigt", säger Visual Arts affärsområdeschef Hoss Khosravi.

Ämnen i artikeln:

Visual ArtUtomhus

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


I våras skrev Dagens Media om Visual Arts nya annonsutrymme – den digitala kuben Pavilion, som presenterades som "Stureplans hetaste reklamyta".

Kuben byggdes den första veckan i maj och skulle kunna användas som pop-up-butik, showroom eller till konstutställningar, i kombination med digital reklam på högupplösta LED-skärmar på tre av kubens sidor.

– Det här är ett mycket spännande steg för hela bolaget. The Pavilion blir vår mest profilerade och exklusiva yta mitt på Stureplan. Det finns ingen annonsyta i Sverige som kan erbjuda samma möjlighet till kreativitet och räckvidd till en exklusiv målgrupp, sade Hoss Khosravi, affärsområdeschef och partner på Visual Art, vid tillfället.

Idag är dock The Pavilion nedsläckt och igenbommad.

Hoss Koshravi säger till Dagens Media att alla tillstånd har funnits på plats till att börja med, men att en person på Trafikkontoret i Stockholm har anmält The Pavilion som potentiellt trafikfarlig. Trafikkontoret har nu inlett en utredning om saken.

– Tillsammans med The Pavilion har vi därför tagit beslutet att lyssna på myndigheterna, och i väntan på resultatet av utredningen har vi valt att släcka ned kuben. Vi tycker att det är viktigt att jobba nära myndigheterna, och kommer det en sådan här anmälan är det självklart att vi släcker ned.

Finns det någon tidsplan på när utredningen kan vara klar?

– Nej, vi har inte fått någon sådan indikation. Men vår inställning är att finns det tveksamheter från myndigheternas sida, måste vi lita på det.

Vad betyder det här för er?

– Det betyder att vi inte kan sälja på The Pavilion och att vi därför inte kommer att ha några intäkter på den. Det är den krassa verkligheten. Det är såklart jättetråkigt, det är en väldigt fin yta som varit väldigt populär hos annonsörerna. Men vi har haft en bra dialog med annonsörerna och förklarat varför vi släcker ned, och alla har visat sig förstående till att vi självklart vill gå myndigheterna till mötes för att vara på den säkra sidan.

Idag är The Pavilion nedsläckt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev