onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Clear Channel tappar vd:n

Publicerad: 20 augusti 2010, 07:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Utomhusbolaget Clear Channels vd Patrik Hofbauer slutar. Istället återvänder han till Canal Digital, där han blir chef för Norden.

Ämnen i artikeln:

Clear ChannelOla Klingenborg

MS

Martin Schori


Patrik Hofbauer tillträder i januari 2011. När den nuvarande koncernchefen går i pension om ett och ett halvt år tar han över rollen som vd för hela Telenor Broadcast. Att det bara blev två år på Clear Channel var inte planen från början, säger han.

– Men det här erbjudandet kom upp före sommaren och jag kunde helt enkelt inte tacka nej. Men det känns konstigt att sluta efter så kort tid.

Patrik Hofbauer tog över som vd på Clear Channel hösten 2008, ett par veckor efter att Lehman Brothers kraschade och Sverige, liksom världen, gick in i en lågkonjunktur.

– Ja, det var lite taskig tajming, säger Patrik Hofbauer.

Ett av de första besluten som togs var att skära bort 15 tjänster.

– Det var tråkigt men också vår räddning, att vi gjorde det så snabbt. Vi gjorde en förlust 2008 men vände den under det tuffa året 2009. Vi tappade bara 6 procent förra året och tog marknadsandelar, säger han.

Ola Klingenborg, i dag vice vd för Clear Channels affärsområde Northern & Eastern Europe, ersätter.

Vad har du att säga om din efterträdare?

– Ola känns som ett bra och naturligt val. Det är också bra att han hämtas internt så att successionen blir smidig. 

Clear Channel Sveriges intäkter uppgick till 470 miljoner kronor 2009, vilket är 6 procent lägre än 2008. Resultatet före skatt och utdelning (EBITA) blev 2,6 miljoner, upp från en förlust på 13 miljoner år 2008.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev