Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Clear Channel norpar Dagens Nyheters annonschef

Publicerad: 5 april 2019, 09:23

Johan Markström.

Foto: Janne Næss

Clear Channel har snuvat till sig DN:s annonschef Johan Markström. Han går till en nyinrättad roll som försäljningschef, med särskilt ansvar för bolagets största kunder samt samarbetet med mediebyråer.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsClear ChannelDagens Nyheter

Chear Channel befinner sig i en process där de bygger om och förstärker sin försäljningorganisation, som en följd av många års kraftig tillväxt. På senare tid har flera nyckelpositioner tillsatts, vilket Dagens Media tidigare har rapportert om. 

Nu lanserar bolaget sin senaste topprekrytering: Johan Markström.

Hans nya titel, Försäljningschef, är nyskapad och innebär att han leder bolagets team med byråansvariga samt storkundsansvariga. Johan Markström har lång erfarenhet från mediebranschen - senast från Bonnier News som annonschef på Dagens Nyheter. Tidigare tjänster innefattar bland annat vd på Citypaketet samt försäljnings- och marknadschef på 08Mälardalspaketet.

– Jag har från distans imponerats över den resa som Clear Channel gjort de senaste åren. Att kombinera kraftig tillväxt med strategisk höjd på det sättet är, för mediebranschen, unikt. Därför är jag otroligt taggad på att vara med och utveckla bolagets redan starka erbjudande till marknadens största annonsörer och byråer, säger Johan Markström i ett pressmeddelande.

Anna Smidemark, som är säljdirektör på Clear Channel Sverige, kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

–Johan är en analytisk och trygg ledare som har en fin förmåga att skapa leveransstarka team. Vi ser fram emot att införliva hans gedigna erfarenhet i vår nya organisation. Med Johan på plats kommer vi verkligen trycka gasen i botten och fortsätta befästa vår plats som ett huvudmedia, säger hon.

Bonnier News Sales annonschef Paul Brandenfeldt skriver i ett sms till Dagens Media att rekryteringen av Johan Markströms ersättare pågår just nu.

 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News