Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Clear Channel kniper säljchef från TV4

Publicerad: 15 augusti 2017, 08:22
Uppdaterad: 16 augusti 2017, 06:19

Fredrik Lamotte blir sälj- och marknadsdirektör på Clear Channel och lämnar därmed TV4-gruppen. Foto: Press

UPPDATERAD. TV4-gruppens vice försäljningsdirektör, Fredrik Lamotte, går till Clear Channel. TV4:s försäljningsdirektör, Malin Häger, säger att det inte är klart om rollen som vice försäljningsdirektör kommer finnas kvar i samma form.


Ämnen i artikeln:

Clear ChannelTV4

Under våren har Clear Channel genomfört en organisationsförändring till att bli en helskandinavisk organisation. Nu anställer man Fredrik Lamotte som sälj- och marknadsdirektör för att leda den skandinaviska organisationen.

Fredrik Lamotte kommer senaste från TV4-gruppen där han i nuläget arbetar som vice försäljningsdirektör. Han berättar att det var Clear Channel som tog kontakt med honom och erbjöd honom tjänsten.

– Jag har haft fler otroligt fina år på TV4, det är en fantastisk arbetsplats att jobba på. Samtidigt ser jag med spänning fram emot nya utmaningar på Clear Channel, säger Fredrik Lamotte, till Dagens Media.

Fredrik Lamotte ersätter den nuvarande sälj- och marknadsdirektören Anders Ragnarsson som kommer vara kvar till den 1 december.

Malin Häger, försäljningsdirektör på TV4-Gruppen, säger att man vetat om Fredriks Lamottes val att lämna i ett par dagar.

– Det är en perfekt match, säger hon om Fredriks Lamottes kommande uppdrag och fortsätter:

– Jag tror att det är helt rätt kliv för honom att ta och det fanns ingen motsvarande roll för honom här. Samtidigt är det så klart tråkigt att han slutar.

I och med att Fredrik Lamotte gör sin sista dag den 1 december tar Malin Häger tillfälligt över hans roll. Men det är inte helt klart om rollen som vice försäljningschef kommer finnas kvar i den form den finns i dag.

– Vi kommer utvärdera och se över vad det finns för behov. Man ska aldrig anställa någon direkt till samma position utan att ha utvärderat den smartaste vägen framåt.

Vad kan utmaningen vara när en person med en hög position slutar?

– Har du en stabil organisation så är det aldrig något problem, även om Fredrik har gjort en otrolig insats.

Samtidigt säger hon att TV4 går mot ett rekordår med det starkaste första halvåret någonsin i ryggen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Clear ChannelTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.