Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Utomhus

Clear Channel gör om plattan till konstutställning

Publicerad: 22 Oktober 2009, 12:15
Uppdaterad: 06 December 2015, 16:10

Utomhusbolaget Clear Channel vill lysa upp staden. De ställer nu ut ljuskonstverk av konstnären Per Josephsson på Plattan i Stockholm.


För en tid sedan kontaktade Per Josephsson Clear Channel med en lysande idé. Han ville ställa ut ljuskonst i bolagets upplysta reklamytor och göra en installation på Plattan.

– Vi blir ofta kontaktade av människor som har en massa idéer. Och denna idé smålog jag först lite åt efterssom jag aldrig trodde att vi skulle få tillstånd att genomföra den, säger Ted Johansson, marknadschef på Clear Channel.

Men han fick fel. Stockholms Stad gav tillstånd och ikväll är det vernissage för utställningen som består av tio konstverk som visas mitt på Plattan i upplysta eurosizetavlor.

– Vi tycker att det är en jätterolig idé att använda våra reklambärare för att visa konst. Och att få göra det på en av Stockholms mest utsatta platser är jättespännande, säger Ted Johansson och fortsätter:

– En installation bland så mycket människor som rör sig på Plattan visar också väldigt bra hur vårt medium kan fungera. Vi vill såklart också flirta lite med alla kreativa människor som finns i vår bransch.

Ted Johansson passar även på att bjuda in konkurrenterna på JCDecaux till kvällens vernissage, som börjar klockan 17.00.

– Jag hoppas verkligen att de kommer. Detta handlar inte om konkurrens oss emellan utan om att visa mediet från sin bästa sida.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.