Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Bauhaus förbjuds använda reklampåstående

Publicerad: 15 Oktober 2013, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Bauhaus förbjuds att använda sig av påståendet "där bättre produkter kostar mindre" i sin marknadsföring. Det har Marknadsdomstolen bestämt.


Ämnen i artikeln:

Marknadsdomstolen

Det är byggvaruhuset Byggmax som har yrkat att Marknadsdomstolen ska förbjuda Bauhaus att använda påståendet "där bättre produkter kostar mindre" eller andra formuleringar med samma innebörd.

Byggmax menar att påståendet ger intrycket av att de produkter som Bauhaus säljer generellt håller högre kvalitet och är billigare än motsvarande produkter hos konkurrenten, vilket inte kan bevisas.

Bauhaus menar istället att påståendet ska ses som en slogan, payoff eller liknande och är ett så kallat "överdrivet reklampåstående" som bör vara tillåtet.

Men Marknadsdomstolen väljer att gå på Byggmax linje och förbjuder alltså Bauhaus att använda uttrycket i sin marknadsföring.

"Bauhaus har inte åberopat någon bevisning till styrkande av kvaliteten och prisnivån hos dess produkter. Det aktuella påståendet är således obestyrkt och därmed vilseledande" står det i domen.

Om inte Bauhaus rättar sig efter domslutet riskerar kedjan vite på en miljon kronor. De döms också att betala Byggmax rättegångskostander på 332 000 kronor.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Marknadsdomstolen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.