Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Annie Lööfs sluga PR-kupp mot Stefan Löfven

Publicerad: 2 Maj 2017, 13:48
Uppdaterad: 3 Maj 2017, 07:54

Bild 1/2  TT Nyhetsbyråns politiske reporter Owe Nilsson reagerade på "reklamkuppen". Printscreen

Socialdemokraternas ledare 1 maj-talade ute i landet. Då passade Centerpartiet på att sätta upp en enorm reklamskylt utanför S-högkvarteret i Stockholm. "Det behövs nytt ledarskap", twittrar Annie Lööf.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaAnnie LööfCenterpartietStefan Löfven

När socialdemokrater på tisdagsmorgonen återvände till sitt högkvarter i centrala Stockholm efter Valborgshelgen möttes de av en reklambild i JC Decaux tre gånger en metersformat – med centerledaren Annie Lööf.

Centerpartiet har i 1 maj-kampanjen "Ledarskap för Sverige" satt upp 600 affischer i 25 städer. En av affischerna har medvetet placerats utanför S-borgen på Sveavägen 68 bara några meter från entrén, vilket TT Nyhetsbyråns politiske reporter Owe Nilsson reagerat på.

"Lööf försöker nu på allvar ta sig in på socialdemokratiskt territorium", twittrade han på tisdagseftermiddagen.

 

"Den här veckan kampanjar vi i hela landet. Även på Sveavägen 68, Socialdemokraternas högborg. Det behövs ett nytt ledarskap i hela landet! twittrar Annie Lööf med en blinkande smiley.

 

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson förklarar kampanjens budskap, som kommer att synas på attraktiva utomhusstråk i en vecka.

– Ett nytt ledarskap för Sverige, är budskapet som demonstranter och andra 1 maj-lediga svenskar möttes av i går. Vi vill visa att vi är fast beslutna att byta ut Stefan Löfven mot en alliansregering i valet nästa år. Centerpartiet står för det ansvar och den handlingskraft som Sverige behöver, säger han.

Reklamen är en liten pik mot Stefan Löfven, enligt en källa med insyn.

Dessutom kommer den i ett läge där allt fler tycks vilja se Annie Lööf som Sveriges ledare. För en dryg vecka sedan rapporterade DN att en majoritet av alliansväljarna vill ha Annie Lööf som statsminister, trots att Moderaterna är det största allianspartiet.

I valet mellan Annie Lööf och Stefan Löfven fick C-ledaren 51 procent av rösterna, enligt samma mätning. Men Stefan Löfven hamnade på en klar förstaplats med 37 procent när valet stod mellan honom, Annie Lööf (27 procent), Anna Kinberg Batra och Jimmie Åkesson (18 procent vardera).

Samma dag som kampanjen startade rapporterade Sveriges Radio att Centerpartiet i april hade ett väljarstöd på 12,9 procent, enligt Ekots svensk väljaropinion.

Dagens Media har sökt kommentarer från Socialdemokraterna men de har inte återkommit.

Mathias Asplund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.