Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utomhus

Andreas Lind lämnar Ocean Outdoor – av personliga skäl

Publicerad: 20 september 2021, 13:12

Andreas Lind tillsammans med Hoss Khosravi på Ocean Outdoor

Foto: JANNE NAESS

Andreas Lind, vd för Ocean Outdoor Sverige, lämnar positionen till följd av personliga skäl. ”Hans hälsa och välmående är vår första prioritet”, säger Anders Axelsson som tar över som Sverige-vd för Ocean outdoor.


Ämnen i artikeln:

Utomhusreklam

På måndagen meddelade Andreas Lind att han lämnar posten som vd för Ocean Outdoor i Sverige. I ett pressmeddelande berättar han att det är hälsoskäl som ligger till grund för beslutet.

– För en tid sedan diagnostiserades jag med leukemi vilken turligt nog upptäcktes i ett tidigt stadie via en hälsoundersökning. Behandlingen fortgår, men tack vare den tidiga upptäckten ger behandlingen god effekt och jag är fast övertygad om att övervinna detta, säger han.

– Jag har ägnat tid åt att fundera över mina olika prioriteringar och känner att jag skulle vilja balansera upp mitt yrkesliv så att jag även kan omsätta min kunskap och erfarenhet till att hjälpa andra människor till en bättre hälsa vid sidan av att bidra till Ocean, fortsätter han.

”Hälsa första prioritet”

Bolagets nordiska vd Anders Axelsson kommer att vid sidan av sitt nuvarande uppdrag gå in som vd för Ocean Sverige.

– Andreas och jag har pratat om hans tillstånd och välbefinnande och han har varit väldigt öppen kring sina tankar om nuet och framtiden. Hans hälsa och välmående är vår första prioritet varför vi har varit noga med den så kallade work/life balansen. Vi har enats om att Andreas kommer finnas tillgänglig för mig och bolaget under en lång tid framöver. Jag är väldigt glad över det och att det dessutom passar med hur han vill forma sitt liv framöver, säger Anders Axelsson i pressmeddelandet.

Dagens Media har sökt Andreas Lind, som avböjer intervju i nuläget.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Utomhusreklam

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.