Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utomhus

Anders Borg duckar för reklamskatten

Publicerad: 25 Januari 2011, 09:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Ingen vill kommentera JcDecauxs stämning mot staten om reklamskatten.


Ämnen i artikeln:

Reklamskatten

Förra veckan kunde dagensmedia.se berätta att utomhusbolaget JcDecaux stämmer staten för att reklamskatten ännu inte avskaffats.

– Vi har ju uppvaktat regeringen sedan 2006. Alla har ju varit överens om att avskaffa skatten men vi har märkt att det inte finns något intresse från regeringen av att ta bort den. Det är en orättvis skatt som slår snett, sa Magnus Heljeberg, vd på JcDecaux då.

Dagensmedia.se har sedan dess försökt få ansvariga på Finansdepartementet att kommentera stämningsansökan, men fått kalla handen. Istället hänvisar man till Näringsdepartementet.

– När det här väl blir ett ärende hamnar det på Näringsdepartementets bord eftersom den här stämningen rör statsstöd, säger Victoria Ericsson, pressekreterare hos Finansmarknadsminister Peter Norman.

Genom Victoria Ericsson hälsar också Anders Borg att han inte är tillgänglig för att kommentera ärendet.

– Generellt sett kan man säga att den här regeringens har satsat mer på skattesänkningar som gynnar sysselsättningen än reklamskatten, säger hon.

Men inte heller på Näringsdepartementet vill man kommentera stämningsansökan. Håkan Lind, presschef på Näringsdepartementet, hänvisar istället till EU-kommissionen.

– Om kommissionen är intresserade att pröva det här ärendet kommer det att hanteras i en svensk domstol, säger han.  

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Reklamskatten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.