måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

UR:s vd lämnar efter kritiken

Publicerad: 20 november 2017, 10:47
Uppdaterad: 20 november 2017, 13:36

Flera medarbetare har riktat stark kritik mot UR:s omorganisation – nu väljer vd:n Christel Tolse Willers att lämna sin post med omedelbar verkan.

Ämnen i artikeln:

UR

Journalisten har i ett flertal artiklar berättat om medarbetares missnöje över den pågående omorganisationen inom UR. Nu väljer vd:n Christel Tolse Willers att lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.  

– Att vara vd på UR är ett stort och viktigt uppdrag. Mycket inspirerande, men också tungt att leda i förändring. Efter snart två och ett halvt år vill jag nu lämna över stafettpinnen, stolt och nöjd över att ha gjort den första sträckan på en stor förändringsresa. UR har många fantastiska medarbetare som jag kommer att sakna mycket, men jag behöver prioritera mig själv och min familj, som jag känner att jag inte räckt till för”, säger Christel Tholse Willers. i ett pressmeddelande.

UR:s styrelseordförande, Lisa Lindström, säger i pressmeddelandet:

– Vi i styrelsen har fullt förtroende för UR:s ledning och beklagar verkligen Christels beslut, men vi har samtidigt stor respekt för hennes egen prioritering. Riktningen i utvecklingen av UR ligger fast. Vi påbörjar omgående rekrytering av en ny VD, som kan fortsätta leda UR med samma fokus och glöd i att göra skillnad i människors lärande som Christel haft.

UR:s nuvarande vice vd, Per Bergkrantz, efterträder Christel Tholse Willers tills vidare.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev