Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Uppgift: Facebook öppnar för nytt annonsformat i videoklipp

Publicerad: 11 Januari 2017, 05:00
Uppdaterad: 10 Januari 2017, 15:48

Kan släppa fram "mid-rolls" i klipp som är längre än 90 sekunder.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook är på väg att införa ett nytt annonsformat som tillåter annonsörerna att lägga in reklam 20 sekunder i klippet, enligt uppgifter till Recode.

Till skillnad från många andra plattformar tillåter inte Facebook ”pre-rolls”, alltså annonser som spelas före klippet startar.

Den nya annonsmodellen ska i stället bygga på ”mid-rolls” 20 sekunder in i klippet – och alltså fästa större vikt vid spenderad tittartid snarare än antalet visningar (som i dag definieras som minst tre sekunder).

”Mid-rollsen” kommer också bara att erbjudas klipp som är längre 90 sekunder. Facebook ställer med andra ord krav på publicisterna att skapa innehåll som håller kvar tittaren en längre tid.

Intäktsmodellen ska bygga på liknande den Youtube använder – 55 procent till publicisten och 45 procent till Facebook. Något som skulle innebära att många publicister för första gången på allvar ges möjligheten att tjäna pengar Facebookinnehåll.

Facebook har till Recode avböjt att kommentera uppgifterna.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.