Uppgift: Facebook öppnar för nytt annonsformat i videoklipp

2017-01-11 06:00  

Kan släppa fram "mid-rolls" i klipp som är längre än 90 sekunder.

Facebook är på väg att införa ett nytt annonsformat som tillåter annonsörerna att lägga in reklam 20 sekunder i klippet, enligt uppgifter till Recode.

Till skillnad från många andra plattformar tillåter inte Facebook ”pre-rolls”, alltså annonser som spelas före klippet startar.

Den nya annonsmodellen ska i stället bygga på ”mid-rolls” 20 sekunder in i klippet – och alltså fästa större vikt vid spenderad tittartid snarare än antalet visningar (som i dag definieras som minst tre sekunder).

”Mid-rollsen” kommer också bara att erbjudas klipp som är längre 90 sekunder. Facebook ställer med andra ord krav på publicisterna att skapa innehåll som håller kvar tittaren en längre tid.

Intäktsmodellen ska bygga på liknande den Youtube använder – 55 procent till publicisten och 45 procent till Facebook. Något som skulle innebära att många publicister för första gången på allvar ges möjligheten att tjäna pengar Facebookinnehåll.

Facebook har till Recode avböjt att kommentera uppgifterna.

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt