Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

"Uppdrag granskning har räddat mitt liv"

Publicerad: 30 maj 2018, 13:14
Uppdaterad: 31 maj 2018, 07:01

Fredrik Virtanen. Bild: Skärmdump från Uppdrag Granskning, SVT

Fredrik Virtanen berättar i en intervju med Corren om tiden efter anklagelserna och Uppdrag Granskning-programmet.


Ämnen i artikeln:

Fredrik VirtanenUppdrag Granskning

Det senaste programmet av Uppdrag Granskning handlar om mediernas rapportering kring fallet med Fredrik Virtanen och Cissi Wallin.

I en intervju med lokaltidningen Corren berättar nu Fredrik Virtanen själv om tiden efter anklagelserna och Uppdrag Granskning-programmet.

– För första gången görs en ordentlig granskning av hur de seriösa och etablerade medierna har hanterat #metoo-uppropet. För det krävs just det mod som är utmärkande för Lina Makboul, säger Fredrik Virtanen till tidningen.

Corren: Hur känns det, nu när du sett programmet?

– Det känns faktiskt som att Uppdrag granskning och reportern Lina Makboul räddat mitt liv med god journalistik om fruktansvärt dålig journalistik.

Cissi Wallin har tidigare ifrågasatt Uppdrag Gransknings arbetsmetoder och har sagt att hon fått flera mejl med uppgifter om att reportern Lina Makboul ska vara kompis med Fredrik Virtanen. Något som Fredrik Virtanen och Lina Makboul båda har förnekat.

Uppdrag Gransknings ansvarige utgivare Ulf Johansson och redaktören Nils Hanson bemötte uppgifterna  i ett inlägg på Uppdrag Gransknings sajt.

”Lina Makboul själv hade aldrig träffat Fredrik Virtanen innan hon gjorde intervjun med honom för reportaget. Hon är heller inte vän med någon i Virtanens familj eller släkt. Linas bror har varit på samma fester som Virtanen vid några tillfällen. Men inte heller de är vänner privat, skrev de bland annat.

Fredrik Virtanen dementerar uppgifterna:

– Nu ljugs det för att smutskasta en av Sveriges mest seriösa redaktioner. Det är total lögn att vi skulle känna varandra, reportern och jag. Att jag varit på fest där även hennes bror befunnit sig är säkert sant, jag har varit på fest med tusentals personer. Jag skulle inte ens känna igen brodern om jag såg honom. Jag hade aldrig någon kontakt med reportern innan hon började granska mig och medias haveri. Drevet som Lina Makboul nu får utstå på sociala medier känner jag igen mig i. Folk går på lögner, det är otroligt vidrigt vad hon tvingas utstå, säger han i intervjun med Corren.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.