Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Undersökning: Världsledarna som är störst på sociala medier

Publicerad: 18 januari 2018, 14:31
Uppdaterad: 18 januari 2018, 14:43

Enligt resultatet är den indiske premiärministern Narendra Modi den klara vinnaren med runt 97 miljoner följare totalt. Donald Trump hamnar på andra plats. Bild: Wikimedia commons

Den indiske premiärministern Narendra Modi är störst bland världens ledare på sociala medier, enligt en färsk undersökning från Cuponation. På andra plats kommer USA:s president Donald Trump.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpStefan LöfvenFacebook

Den 23 januari går startskottet för världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, som i år har temat hur man ska skapa en gemensam framtid i en allt mer splittrad värld.

Med anledning av mötet har rabattkunpong-bolaget Cuponation gjort en undersökning av hur alla världsledare, både statschefer och regeringschefer, använder sociala medier.

Kanalerna som har inkluderats i undersökningen är Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin och Youtube, samt den ryska plattformen VKontakte.

Enligt resultatet är den indiske premiärministern Narendra Modi den klara vinnaren, med runt 97 miljoner följare totalt.

USA:s president Donald Trump hamnar på andra plats med cirka 78 miljoner följare totalt. Efter honom är det ett större glapp ned till tredjeplatsen, som tillhör påven Franciskus som har ungefär 50 miljoner följare.

På fjärde- och femteplats i Cuponations undersökning kommer den indonesiske presidenten Joko Widodo och den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan med runt 25 miljoner respektive 24 miljoner följare.

En av världsledarna som inte har någon närvaro alls på sociala medier är den ryske presidenten Vladimir Putin, som varken finns i de traditionella kanalerna eller på ryska sociala medie-plattformar.

För de svenska ledarnas del hamnar kung Carl XVI Gustaf (detta avser kungahusets officiella konton) på plats 59 när det kommer till det totala antalet följare, medan statsminister Stefan Löfven hamnar på plats 114.

Alla konton som är inkluderade är officiella och verifierade av plattformarna själva.

Källa: Cuponation

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.